РС и матица

Вулин: Срби немају ниједан разлог да изгубе вековног пријатеља на радост вековних непријатеља

„ПУТИНОВ ОРДЕН ДОДИКУ ЈЕ И ПРИЗНАЊЕ СРПСКОЈ ЗА УПОРНУ БОРБУ ЗА ОПСТАНАК“
  • Александар ВУЛИН: Срби су једини народ у Европи који је у целини одбио да постане део антируске хистерије и то нам Русија памти, баш као што то не могу да нам забораве земље НАТО пакта

СЕНАТОР Републике Српске Александар Вулин изјавио је да је Орден Александра Невског који је предсједник Руске Федерације Владимир Путин уручио предсједнику Републике Српске Милораду Додику признање и њему и тврдоглавој борби народа Републике Српске да опстане.

Замољен да прокоментарише посјету делегације Српске, коју је предводио предсједник Додик, Русији и Бјелорусији, Вулин је рекао да је предсједник Путин свјетски државник и сусрет са њим је част, а предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко је пријатељ Срба који је био уз српски народ и када су га убијали.

– Белорусија и Руска Федерација су земље са којима Срби немају ни најмање размимоилажење када је реч о кључним интересима наших држава и народа. Срби немају ниједан разлог да изгубе вековног пријатеља због радости вековних непријатеља – истакао је Вулин за Срну.

Он је оцијенио да је посјета предсједника Додика и делегације Српске Бјелорусији и Русији знак да се Српска, али и Србија, поштују и воле.

– Срби су једини народ у Европи који је у целини одбио да постане део антируске хистерије и то нам Русија памти, баш као што то не могу да нам забораве земље НАТО пакта – поручио је сенатор Републике Српске и доскорашњи директор БИА Александар Вулин.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар