РС и матица

Вулин: Српски непријатељи говоре о резолуцији, а ми ћемо о уједињењу

„СРПСКА НИЈЕ НАСТАЛА ВОЉОМ ВЕЛИКИХ СИЛА, ПА ЈЕ ОНЕ НЕЋЕ НИ УКИНУТИ“
  • Сенатор РС Александар ВУЛИН: Последња дешавања, међу којима је спорни предлог резолуције о Сребреници, не могу се више решити на нивоу Републике Српске него се морају решавати на нивоу укупног српског народа

СЕНАТОР Републике Српске Александар Вулин истакао је данас да народни скуп „Српска те зове“ у Бањалуци показује свијест српског народа да мора опстати.

– Све ова последња дешавања превазилазе причу о Сребреници. Непријатељи нас доживљавају као политички јединствен народ и тако се морамо понашати. Они говоре о резолуцији, а ми ћемо о уједињењу – рекао је новинарима Вулин који је присуствовао митингу у Бањалуци.

Он сматра да се посљедња дешавања, међу којима је спорни приједлог резолуције о Сребреници не могу више ријешити на нивоу Републике Српске него се мора рјешавати на нивоу укупног српског народа.

– Последице резолуције ће се односити на све Србе, ма где да живе. Овим су покренули оно што је незаустављиво, а то је потреба српског народа да се уједини јер у супротном неће постојати – нагласио је Вулин.

Он је истакао да Србија не може да напусти Републику Српску и да српски народ не мора никоме да се правда.

– Република Српска није настала вољом великих сила и оне је неће укинути! Српска је настала због потребе спрског народа за слободом – нагласио је Вулин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар