РС и матица

Вулин: За државу Србију апсолутно је неприхватљива било каква војска на КиМ

„СВЕ ШТО НИЈЕ У СКЛАДУ СА РЕЗОЛУЦИЈОМ 1244 И СВЕ ШТО НИЈЕ КФОР – ЗА НАС ЈЕ ДЕСТАБИЛИЗУЈУЋЕ“
  • „Сваки Србин који живи на простору Косова и Метохије, истакао је он, треба добро да зна да служење у некаквој лажној војсци Косова јесте служење против сопственог народа и служење против сопствене државе јер та војска неће ратовати против Албаније већ ће служити само уброжавању Срба и Србије“

ЗА ДРЖАВУ Србију и за њену војску формирање било какве војске на територији Косова и Метохије апсолутно није прихватљиво, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

Све што није у складу с Резолуцијом 1244, све што није КФОР, за нас представља дестабилизацију региона и нешто са чиме не можемо и нећемо да се сложимо, рекао је министар Вулин новинарима поводом изјава о формирању тзв. војске Косова.

Сваки Србин који живи на простору Косова и Метохије, истакао је он, треба добро да зна да служење у некаквој лажној војсци Косова јесте служење против сопственог народа и служење против сопствене државе.

Они који праве војску Косова не праве је да би ратовали с Албанијом, ни да би на Косову успоставили ред, ни да би се сукобили са било којим сусједом. Они је праве искључиво, и само са једним поводом – да би дестабилизовали регион, а да би покушали да угрозе Србију и Србе. Нема другог разлога за постојање војске Косова, казао је министар одбране.

Зато сваки Србин на простору Косова и Метохије треба да зна да му ту није мјесто и да његово служење у таквој војсци на крају доводи само до тога да се сукобљава са својим рођацима и својом браћом, закључио је министар Вулин.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар