РС и матица

Заједничка сједница влада Српске и Србије – у децембру у Бањалуци

РАЗГОВОР ПРЕДСЈЕДНИКА РС И СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ СРБИЈЕ
  • Милорад ДОДИК: Међународни фактор врши додатни притисак на Српску и Србију како би наметнуо своје рјешење
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Жељела бих да односи БиХ и Србије буду бољи и да се боље разумијемо. Да ли ће се то десити, то зависи и од других, а не само од мене
  • Александар ВУЧИЋ: Договорено је да ове седмице буде формиран тим представника Српске и Србије за изградњу Меморијалног центра Доња Градина у који ће бити уложене десетине милиона евра

Извор: РТРС

У БЕОГРАДУ је одржан састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић са предсједником Србије Александром Вучићем.

Ово је прва званична посјета Додика и Цвијановићеве након ступања на дужности.

Додик је након састанка рекао је да међународни фактор врши додатни притисак на Српску и Србију како би наметнуо своје рјешење, те да је са тиме упознао предсједника Србије.

Додик је најавио заједничку сједницу влада Српске и Србије у децембру, у Бањалуци, на којој ће бити операционализовани договорени пројекти.

Цвијановићева је поручила да би жељела да допринесе да односи између Србије и БиХ буду бољи.

– На овим новим позицијама очекују нас велики изазови. Жељела бих да са аспекта позиције коју сада обављам могу да допринесем да односи између двије земље буду бољи и да се боље разумијемо. Да ли ће се тако нешто десити, то зависи и од других, а не само од мене – рекла је Цвијановићева.

Вучић је рекао је да је договорено да ове седмице буде формиран тим представника Српске и Србије за изградњу Меморијалног центра Доња Градина у који ће бити уложене десетине милиона евра.

Вучић је рекао да је разговарано и о инфраструктурним пројектима, те о наставку помоћи Србије општинама у Републици Српској и општинама у ФБиХ са већинским српским становништвом.

– Ријеч је о Дрвару, Костајници, Козарској Дубици, Невесињу. Предсједник Додик је предложио још једну општину. Договор је да у Српцу градимо дом здравља – рекао је Вучић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар