Одабрано РС и матица

Жупљанин: Звиздићев позив НАТО нова је пријетња и провокација против Српске

„ЗВИЗДИЋЕВ ЦИЉ ЈЕ ДА ИЗДЕЈСТВУЈЕ ПРЕСИЈЕЦАЊЕ СРПСКЕ КОД БРЧКОГ НА ДВА ДИЈЕЛА ЈЕР У ЊЕГОВОЈ ГЛАВИ НИЈЕ ПРЕСТАО РАТ“
  • Декан бањалучког Факултета за безбједност и заштиту Слобољан ЖУПЉАНИН: Денид Звиздић мисли да је стање у БиХ могуће ријешити ратом па прави пројекције ако би се Српска отцијепила, треба је пресјећи да јој не би могла у помоћ стићи Србија… Дакле, нити ће се то десити нити за то има потребе. Све ово што ради Звиздић јесте додатно узнемиривање укупне јавности у БиХ

ДЕКАН бањалучког Факултета за безбједност и заштиту Слободан Жупљанин рекао је да позив бошњачког политичара Дениса Звиздића за хитно распоређивање војника ЕУФОР-а и НАТО-а на подручје Брчког представља нову пријетњу и провокацију усмјерену ка Републици Српској, њеним институцијама и српском народу.

– Ове пријетње су на трагу оних којима се позива на хапшења функционера по Српској, на оружане нападе на Српску… Сад је Звиздић превазишао сам себе и то што је урадио јесте ноторна политичка глупост, те потпуно непотребно провоцирање Српске, њених институција и народа – рекао је Жупљанин Срни.

Он је подсјетио да се и посљедњих дана од самих званичника ЕУФОР-а могли чути да је безбједносна ситуација у БиХ стабилна и да нема потребе за икаквим радикалним активностима.

Жупљанин је оцијенио да је циљ Звиздића да издејствује пресијецање Српске на два дијела, јер у његовој глави није предстао рат.

– Он мисли да је стање у БиХ могуће ријешити ратом па прави пројекције ако би се Српска отцијепила, треба је пресјећи да јој не би могла у помоћ стићи Србија… Дакле, нити ће се то десити нити за то има потребе. Све ово што ради Звиздић јесте додатно узнемиривање укупне јавности у БиХ – истакао је Жупљанин.

Он је додао да је свима познато да Српска води мирољубиву политику, а будућност БиХ види у демократским, конструктивним разговорима и дијалозима три конститутивна народа и два ентитета.

– Очито да то бошњачке политичаре не задовољава, па позивају на интервенционизам. Крајње је вријеме да се сви јастребови из бошњачког дијела дозову памети и схвате да ствари није могуће рјешавати како они мисле и да није могуће никога мајоризовати – рекао је Жупљанин.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић позвао је на хитно распоређивање војника ЕУФОР-а и НАТО-а на подручје Брчког као „превентивна активност ради очувања мира и стабилности у БиХ, региону и ЕУ“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар