Скупштина РС

Додик: Не одустајем, не бојим се, крећем у нову фазу политичке и сваке друге борбе за Српску

ОБРАЋАЊЕ НА ПОСЕБНОЈ СЈЕДНИЦИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Неко ко нема легитимитет намеће одређена рјешења. Они нас не слушају и сматрају да смо небитни и подсмијавају нам се. Доношење и наметање неких закона је нешто што је планирано. Хтио се забити нож у леђа БиХ. Болно је сада чупање тог ножа и биће болно

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да је циљ свих притисака на Српску њено обесмишљавање, слабљење и присиљавање да прихвати наметнуте одлуке.

Додик је у обраћању на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске рекао да Република Српска није проблем, да је мир неприкосновен и јак и да су политичке борбе у Српској у функцији јачања позиције, а не угрожавања мира и стабилности.

Он је поручио да неће одустати од одбране Републике Српске и српског народа и да никад неће жртвовати интересе Српске због личног комодитета.

– Нећу да одустанем, не бојим се, крећем у нову фазу политичке и сваке друге борбе за Републику Српску – поручио је Додик.

Предсједник Српске је рекао да је наметање одлука планирано, али да је тиме само забоден нож у леђа БиХ.

– Неко ко нема легитимитет намеће одређена рјешења. Они нас не слушају и сматрају да смо небитни и подсмијавају нам се. Доношење и наметање неких закона је нешто што је планирано. Хтио се забити нож у леђа БиХ. Болно је сада чупање тог ножа, и биће болно – рекао је Додик.

Он је истакао да они који руше принципе на којима БиХ почива, руше и њен европски пут.

Додик је подсјетио да је Устав предвидио да на нивоу БиХ законе доноси само Парламентарна скупштина, а не странац, поручујући да Република Српска не пристаје на преваре и подметања.

Суд и Тужилаштво БиХ су средство терора према српском народу у БиХ и молим Парламент да усвоји ову реченицу као дефинитивно историјски тачну, рекао је Додик.

Упозорио је да БиХ нема будућност и да ће зато „предложити неке ствари“.

Предсједник Српске је истакао да БиХ данас није онаква каквом је предвидио Дејтонски мировни споразум, што је неприхватљиво за Републику Српску.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар