Скупштина РС

Додик: Није било грешке у увођењу ванредног стања – Народна скупштина РС то треба да потврди

„ТРЕБА И ДА ПОТВРДИ ДА ВУ СВЕ МЈЕРЕ БИЛЕ У ФУНКЦИЈИ ВИСОКЕ ЗАШТИТЕ СТАНОВНИШТВА“
  • Нажалост, никакве помоћи нисмо имали и немамо од БиХ. Упркос свему, Српска је показала да се може носити с изазовима и управљати кризом, а доносили смо одлуке у интересу народа
  • Српски члан Предсједништва БиХ нагласио: „Галама опозиције није ништа, смијешна је. Немојте дозволити да ови покваре ситуацију у којој је све урађено како ваља. Ви сте немоћни и немате везе с јавним и националним интересима. Ништа нисте оставили иза себе за разлику од нас и реметилачки сте фактор. Република Српска ће за пет година имати мрежу ауто-путева на шта сам поносан и што је стратешки народни циљ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас да Народна скупштина Републике Српске треба да усвоји закључак у коме се наводи да није било грешке у ванредном стању.

„Народна скупштина треба да усвоји и закључак у коме се каже да је активност коју је предузела Република Српска у борби против вируса корона била на високом нивоу заштите становништва Српске, њених материјалних и других интереса, те да је показала способност да можемо сами обезбиједити све што је потребно“, рекао је Додик на посебној сједници у оквиру расправе о приједлогу одлуке о укидању ванредног стања у Српској.

Он је истакао да је сав потребни материјал купљен средствима Републике Српске.

„Најмањи проблем је био купити материјал јер је организовати превоз било тешко. На глобалном нивоу била је страховита трка за материјал, али смо успјели да све набавимо“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, медицински радници у Српској су исказали надљудски напор.

„Ово уопште није прошло, него је створена пауза. Нажалост, никакве помоћи нисмо имали и немамо од БиХ. Упркос свему, Српска је показала да се може носити с изазовима и управљати кризом, а доносили смо одлуке у интересу народа“, каже Додик.

Он је нагласио да је у закључцима потребно рећи да су мјере биле корисне за народ и поздравити напоре које је Влада учинила.

„Треба рећи да су ово биле безгрешне мјере које су донесене у складу с Уставом и законима и да могу да буду примјер за будуће вријеме“, навео је Додик.

Он је подсјетио да је ванредно стање уведено када је вирус корона раширио западном Европом и почео да се појављује и у Српској.

„Било је неопходно реаговати и са стручњацима смо разматрали шта је потребно урадити на добробит Српске. Затворили смо школе, вртиће, кафиће и донијели одлуке које су се показале добрим. Ништа није било скривено од јавности и саопштавне су чињенице које су биле важне“, рекао је Додик и захвалио грађанима у Српској што су били дисциплиновани.

Он је оцијенио да опозиција хоће фабриковањем приче да скрене пажњу и каже да ништа није добро урађено.

„Видјели смо како се понашају данас у Народној скупштини. Нажалост, такво понашање је губитак дигнитета Народне скупштине и зато Пословник о раду мора бити промијењен или да буде мијењано скупштинско руководство. Ова власт не смије да губи конце сада, као што није ни у епицентру кризе“, рекао је Додик.

Он је поновио да су СДС и ПДП и њихови лидери Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић данас у Сарајеву најсрамније издали Републику Српску јер су у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ гласали за Резолуцију о поштовању жртава фашистичког режима.

„Галама опозиције није ништа, смијешна је. Немојте дозволити да ови покваре ситуацију у којој је све урађено како ваља. Ви сте немоћни и немате везе с јавним и националним интересима. Ништа нисте оставили иза себе за разлику од нас и реметилачки сте фактор. Република Српска ће за пет година имати мрежу ауто-путева на шта сам поносан и што је стратешки народни циљ“, нагласио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар