Скупштина РС

Додик поводом онемогућавања Џиновићевог концерта: Ово је превршило сваку мјеру!

„ТРАЖИЛИ СУ ТРГ ЗА ОКУПЉАЊЕ – ДОБИЛИ СУ ТРГ, А ИМАЛИ СУ И ДВА САТА ЗА ПРОТЕСТ“
  • Милорад ДОДИК: „Подржаћу свако законско поступање полиције, организатори морају да одговарају, јер нису на адекватан начин организовали и пров

МИЛОРАД Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ осуђује сваки покушај злоупотребе скупа „Правда за Давида“.

Каже да су насиљем покушали да ометају све друге грађане који су имали намјеру да на најљепши начин проведу празнике.

„Скуп групе „Правда за Давида“ нико није ометао. Неприхватљиво је што је скуп злоупотријебљен, одобрење за одржавање скупа било је за простор Трга Крајине“, рекао је Додик.

Како је навео, било је прекорачено и вријеме за одржавање скупа, јер је скуп био предвиђен и одобрен од 18 до 20 часова.

„Грађани су спријечени били да слушају концерт Хариса Џиновића“, каже Додик.

Сматра да државни органи треба да раде свој посао.

„Подржаћу свако законско поступање полиције, организатори морају да одговарају, јер нису на адекватан начин организовали и провели скуп. Сви који су чинили насиље треба да буду приведени и да одговарају. Мислим да је ово превршило сваку мјеру“, каже Додик.

Било какви протести, истиче треба да буду забрањени, Бањалука треба да се врати нормалном ритму.

Додик позива Бањалучане да подигну глас против оваквог понашања, јер, како каже, ово нема везе са истином и правдом.

Чубриловић: Надам се да ће институције дјеловати и обезбиједити Бањалучанима мирне празнике

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да се нада да ће институције да раде свој посао онако како се од њих очекује и да ће омогућити да Бањалучани мирно могу да дочекају предстојеће празнике.

„Надам се да ће људи који су окупљени око породице /Драгичевић/ која је имала трагедију, уз уважавање њиховог бола, увидјети своје грешке и да се то више неће понављати“, рекао је Чубриловић за „Алтернативну телевизију“.

Према његовом мишљењу, велика је срамота ово што се вечерас десило у Бањалуци, с обзиром да је много труда уложено да око припрема за прославу предстојећих празника.

Чубриловић је истакао да се менаџмент града, заједно са градоначелником Игором Радојичићем, потрудио да Бањалука добије много већи број туриста у ово вријеме него што их иначе има.

„Уз уважавање за оно што преживљава та породица, злоупотребљавати њихову бол мислим да је потпуно неумјесно. Злоупотреба људи који се налазе око те породице је сасвим евидентна и јасна. Овдје више није субјекат убиство једног младића, него се потпуно прешло на политички терен, што није добро“, оцијенио је Чубриловић.

Он је указао да је највише руководство Републике Српске дало сагласност и подршку за одржавање скупа „Правда за Давида“, који јесте одржан као миран скуп, али су се онда умијешали на један други скуп, који је такође требао да буде миран, са неким ведрим и јасним порукама.

„Та врста злоупотребе није нам требала баш у ово вријеме“, истакао је Чубриловић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар