Скупштина РС

Додик: Пријете ми хапшењем, а ја им кажем да ћемо пружити отпор

„У ПОСЈЕТИ СРПСКОЈ 4. И 5. АПРИЛА БОРАВИЋЕ НАШ ВЕЛИКИ И ДОКАЗАНИ ПРИЈЕТЕЉ ВИКТОР ОРБАН“
  • Предсједник Српске предочио посланицима да је у посједу дописа обавјештајне заједнице у којем се наводи да је лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић под окриљем америчке Амбасаде у БиХ и Националног демократског института у Сарајеву и да налоге прима од Авде Авдића, који је био у параобавјештајној структури СДА а доказани је антисрбин

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће мађарски премијер Виктор Орбан боравити у посјети Републици Српској 4. и 5. априла, када ће му бити уручен Орден Републике Српске на огрлици.

– Орбан долази увече 4. априла, а 5. ће бити у посјети Српској, када ће примити одликовање и учиниће част Републици Српској – рекао је Додик на посебној сједници Народне скупштине.

Додик је истакао да је Орбан доказани и велики пријатељ Српске.

У току расправе на посебној сједници, предсједник РС је открио:

– Пријете ми хапшењем и добио сам информацију да су ми поручили да уколико моје обезбјеђење пружи отпор, да ће пуцати у мене.

Потом је нагласио: „Ја им кажем да ћемо пружити отпор“.

Додик је истакао да је према налогу ПДП-а амерички званичник Габријел Ескобар наредио санкционисање „Интеграл инжењеринга“.

У наставку је рекао: „Побиједићемо СДС и опозицију и по закону који они напишу. Побиједићемо предсједника СДС-а Милана Миличевића и у Теслићу“.

Предсједник Српске је предочио посланицима и да је у посједу дописа обавјештајне заједнице у којем се наводи да је лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић под окриљем америчке Амбасаде у БиХ и Националног демократског института у Сарајеву усмјерен на организовање одрживих протеста против власти у Српској.

Додик је на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске рекао и да се у истом допису наводи да Вукановић налоге прима од Авде Авдића, који је био у параобавјештајној структури СДА а доказани је антисрбин.

– У допису се наводи гдје су се састајали и колико пута – рекао је Додик и показао посланицима тај документ.

Додао је да се у допису обавјештајне заједнице наводи да је Вукановић „корисни идиот“ и да је за заустављање корисних пројеката у Републици Српској.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар