Скупштина РС

Додик: Са четири делегата СНСД у Дому народа Српској нико неће моћи ништа да наметне

ДЕЛЕГАТИ ИЗ СНСД СУ НОВИЧ, НОВАКОВИЋ-БУРСАЋ, КОВАЧЕВИЋ И ШПИРИЋ, А ИЗ СДС - НЕШКОВИЋ
  • Народна скупштина РС 2. децембра бира делегате у Вијећу народа, а то ће комплетирати претпоставке за формирање нове Владе Српске

ГЛАСАЊЕМ у Народној скупштини Републике Српске изабрана су четири делегата из СНСД-а у Дом народа ПС БиХ, док ће једног делегата имати СДС-у – потврдио је предсједник Српске Милорад Додик.

– Честитам изабраним делегатима. Четири делегата СНСД су гаранција да Република Српска може мирно да функционише четири године и да нико ништа неће моћи да јој наметне” – рекао је Додик.

Поручио је да ће изабрани делегати радити на заштити интереса Републике Српске.

– Обавили смо важан посао, сутра се бирају делегати у Вијеће народа и тиме завршавамо претпоставке за формирање Владе Српске. Чим се конституише Вијеће народа, можемо да уђемо у формирање Владе Српске и то је нешто што говори о ефикасности којом завршавамо и имплементирамо изборне – истакао је Додик.

Он је рекао да је гласање о делегатима прошло у предвиђеним процедурама.

Подсјећамо, посланици Народне скупштине Републике Српске одлучили су да ће делегати у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из српског народа бити СНСД-ови Средоје Новић, Сњежана Новаковић Бурсаћ, Радован Ковачевић и Никола Шпирић и СДС-ов Желимир Нешковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар