Главно Скупштина РС

Посебна сједница НС РС о политичко-економској ситуацији у БиХ – 1. фебруара

ЧОВИЋ ПРИХВАТИО ДА ГОВОРИ НА СЈЕДНИЦИ, ИЗЕТБЕГОВИЋ ОДБИО – ПРЕКО МЕДИЈА
  • Недељко ЧУБРИЛОВИЋ: Изетбеговићев одговор није било најбоље рјешење, јер је требало да искористи прилику и да дође у Народну скупштину Републике Српске, те изнесе свој став макар он био опречан по свим питањима. Не може се сматрати да парламент Српске није саставни дио система БиХ

ПОСЕБНА сједница Народне скупштине Републике Српске, на којој ће бити ријечи о политичко-економској ситуацију у БиХ, биће одржана у уторак, 1. фебруара, одлучио је данас скупштински Колегијум.

Након његове сједнице, предсједник парламента Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је новинарима да је посебну сједницу заказао како би се отворила могућност дијалога на свим нивоима у БиХ.

У посљедњих неколико мјесеци политичка сцена у БиХ је поприлично затрована, нема разговора, свако коментарише нешто на свој начин не чујући и неуважавајући другог и другачије“, истакао је Чубриловић.

Он је рекао да је посебна сједница прилика да се у парламенту Републике Српске изнесу своја виђења, а у том интересу позив за сједницу упућен је и лидерима СДА и ХДЗ-а БиХ Бакиру Изетбеговићу и Драгану Човићу који имају своје посланике у парламенту и Вијећу народа Репубике Српске.

Чубриловић је рекао да је одговор Изетбеговића за учешће на овој сједници познат из медија, док је Човић усмено потврдио долазак на сједницу Народне скупштине Републике Српске.

Према његовим ријечима, Изетбеговићев одговор није било најбоље рјешење, јер је требало да искористи прилику и да дође у Народну скупштину Републике Српске, те изнесе свој став макар он био опречан по свим питањима.

Не може се сматрати да парламент Српске није саставни дио система БиХ, то је један од законодавних органа у БиХ и највише законодавно и уставотворно тијело у Републици Српској и дио система у БиХ“, појаснио је Чубриловић.

Према његовим ријечима, редовна сједница има 13 тачака дневног реда, међу којима приједлог Закона о допуни Закона о тржишту хартија од вриједности по хитном поступку, приједлог закона о фискализацији, приједлог закона о обновљивим изворима енергије, приједлог закона о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину – приједлог клуба посланика СНСД-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар