Скупштина РС

Стевандић: Бошњачки дио БиХ води политику апартхејда према Србима

„ЈЕДИНИ БАЛВАН КОЈИ ПОСТОЈИ НАЛАЗИ СЕ У ГЛАВИ ШЕМСУДИНА МЕХМЕДОВИЋА“
  • Предсједник Народне скупштине РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Ми дозвољавамо свима из Федерације БиХ да обиљежавају оно што желе и да се окупљају, а оно што они у ФБиХ дозвољавају Палестинцима и Украјинцима једино – не дозвољавају Србима

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас Срни да једини узрок сукоба може бити политика апартхејда која се води у бошњачким институцијама и у бошњачком дијелу БиХ, а која, како је рекао, има подршку међународне заједнице.

– Највећа је срамота што та апартхејд политика има подршку међународне заједнице и што ниједан амбасадор, ОХР, нелегални високи представник није осудио напад на људе који су путовали /у Јелаху/ и никог нису угрожавали, као што нису осудили ни провокације које смо имали у Бихаћу када смо предсједник Српске Милорад Додик и ја на Гаравицама трпјели увреде од бошњачких екстремиста – нагласио је Стевандић.

Према његовим ријечима, да је тако нешто неко из Републике Српске урадио у Сребреници, одмах би засједао Савјет за спровођење мира /ПИК/.

Реагујући на то што посланик СДА у Представничком дому парламента БиХ Шемсудин Мехмедовић мирне протесте подршке институцијама Републике Српске представља као пријетњу, Стевандић је рекао да је једини балван који постоји онај у Мехмедовићевој глави.

– Очито је проблем да такви схвате да ми дозвољавамо свима из Федерације БиХ да обиљежавају оно што желе и да се окупљају, а оно што они у ФБиХ дозвољавају Палестинцима и Украјинцима једино не дозвољавају Србима – истакао је Стевандић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар