Скупштина РС

Стевандић: Да је Шмит нормалан – одмах би ухватио први авион за Њемачку

„ШМИТОВ ПОСТУПАК ИМА ЗА ЦИЉ ДА ИЗАЗОВЕ СУКОБЕ И НАПЕТУ СИТУАЦИЈУ У БиХ И УНИШТИ ЊЕН ЕУ-ПУТ“
  • Предсједник Насродне скупштине РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Тај човјек ради против ЕУ, Срба и Хрвата као конститутивних народа и против СБ УН који је одбацио његово именовање. Не постоји ниједно мјесто у свијету, осим овај театар апсурда у БиХ, да такав човјек организује конференцију за штампу, мијења законе, хапси људе и детерминише политичке процесе. Да је имало нормалан, исте секунде би, ако нема авиона, колима уз пратњу отишао у Њемачку, јер је ово у Европи незабиљежено

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић поручио је данас Кристијану Шмиту да узме први авион и врати се у Њемачку.

Говорећи наметању измјена Изборног закона у БиХ, Стевандић је рекао да је то идиотски закон у којем је наведено да ће правити експерименте да у пет општина постоје скенери на изборним мјестима, а да их на другим нема.

– Да било гдје на свијету спроводите изборе у пет општина по једном принципу, а у 55 по другом, то је идиотизам – рекао је он.

Стевандић је истакао да су Шмитов поступак осудили ЕУ, као и Хрватски народни сабор у БиХ, што значи да, како каже, нелегални Шмит, без Савјета безбједности, који глуми потрчка америчке Амбасаде, тренутно има против себе два народа и један ентитет, ЕУ и Савјет безбједности.

Он је упитао „на основу чије силе Шмит уопште постоји и ради“.

– Да је Шмит нормална особа, он би одмах сад ухватио први авион за Њемачку. Имате човјека који ради против ЕУ, Срба и Хрвата као конститутивних народа, против СБ УН који је одбацио његово именовање. Не постоји ниједно мјесто у свијету, осим овај театар апсурда у БиХ, да такав човјек организује конференцију за штампу, мијења законе, хапси људе и детерминише политичке процесе. Да је имало нормалан, исте секунде би, ако нема авиона, колима уз пратњу отишао у Њемачку, јер је ово у Европи незабиљежено – рекао је Стевандић.

Он је нагласио да Шмитов поступак има за циљ да изазове сукобе, нереде и напету ситуацију у БиХ, те да уништи европски пут БиХ.

Упитан да ли постоји могућност постизања договора домаћих политичких актера у БиХ у вези са изборним законом, Стевандић је рекао да та могућност постоји, додајући да је сваки споразум бољи од сваког наметања.

– Република Српска је то и показала јер је својим одлукама и омогућила да се одобри ЕУ пут БиХ – рекао је Стевандић.

Он је рекао да је сада питање да ли ће Тројка слушати Шмита или ће слушати глас свога народа о миру и изостанку подјела и сукоба.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар