Скупштина РС

Стевандић: Или нема БиХ или Уставни суд мора бити са домаћим судијама

НАГЛАСИО: ТАЈ СУД СЕ НЕ БАВИ ЗАШТИТОМ УСТАВА ВЕЋ ПРАВЉЕЊЕМ УНИТАРНЕ БиХ
  • Уставни суд БиХ разријешио Златка Кнежевића дужности судије/потпредсједника прије истека времена на које је изабран, још одбио његов приједлог да се расправља о поништењу одлуке о измјени Правила овог суда

 

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је Срни да се Уставни суд БиХ бави прављењем унитарне БиХ, а не заштитом права, додајући да то значи да таква БиХ не може да постоји.

– Или нема БиХ или овај Уставни суд мора да се мијења и у њему да буду домаће судије са домаћим правилима – истакао је Стевандић, коментаришући јучерашње одбијање приједлога судије Златка Кнежевића да Уставни суд БиХ расправља о поништењу одлуке о измјени Правила овог суда.

Он је навео да је потпуно јасно да се Уставни суд БиХ бави доприносом ескалацији, те да су намјерно заказивали сједницу о измјени Правила тог суда када судија Кнежевић није био присутан.

– Управо им је била намјера не да ми имамо Србе у Уставном суду, него да и они који не могу да одлучују не могу да буду ни присутни. Овдје се ради о потпуном унитаристичком концепту – рекао је Стевандић.

Уставни суд БиХ јуче је разријешио Златка Кнежевића дужности судије/потпредсједника прије истека времена на које је изабран, а на сједници је одбијен приједлог Кнежевића да се расправља о поништењу одлуке о измјени Правила овог суда.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар