Скупштина РС

Стевандић: Лагумџијино антируско гласање Бошњацима ће се једног дана вратити као бумеранг

„СРБОФОБИЈА ЈЕ ИЗВОРНО РУСОФОБИЈА, ПА У САРАЈЕВУ МИСЛЕ ДА СУ НАНИЈЕЛИ ШТЕТУ ОДНОСИМА СРБА И РУСА“
  • Предсједник Народне скупштине РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Бошњаци све раде смишљено, све је договорено раније. Србе доводе у позицију да морају да се буне и да објашњавају да је све учињено мимо њихове воље
  • „Сумњам да ће министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић искрено одговорити на захтјев српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић да хитно и без одгађања у што краћем року достави информације о околностима које су претходиле поступку амбасадора Сталне мисије БиХ при УН Златка Лагумџије“

ГЛАСАЊЕ амбасадора БиХ при Сталној мисији УН Златка Лагумџије за антируску изјаву у Савјету безбједности УН чин је који само дестабилизује БиХ, уништава повјерење међу народима и Бошњацима ће се једног дана вратити као бумеранг, изјавио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Он је у Београду изјавио да Бошњаци све раде смишљено, да је све договорено раније и онда Србе доводе у позицију да морају да се буне и да објашњавају да је све учињено мимо њихове воље.

Стевандић је нагласио да је „србофобија изворно русофобија“ тако да Лагумџија и остали сада мисле да су нанијели штету Србима и Русима и њиховим међусобним односима.

– А наши међусобни односи нису против интереса БиХ. Они су много старији од тренутног украјинског сукоба, издржали су много тежа времена и нису усмјерени против Бошњака и Хрвата – рекао је Стевандић.

Он сумња да ће министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић искрено одговорити на захтјев српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић да хитно и без одгађања у што краћем року достави информације о околностима које су претходиле поступку амбасадора Сталне мисије БиХ при УН Златка Лагумџије.

– Он се чува да не повриједи своје западне менторе и игра ту неку врсту слалома тако да и ако одговори, то ће бити неискрен одговор – увјерен је Стевандић.

Лагумџија је спорну заједничку изјаву 47 земаља потписао у Њујорку без одобрења Предсједништва БиХ, које је једино надлежно за креирање спољне политике.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар