Скупштина РС

Стевандић: ОБА је приватизована служба – циљ јој је уништење руководства Српске

УКАЗАО ДА И НЕКИ САРАЈЕВСКИ НОВИНАРИ ПРИПАДАЈУ „НАКАРАДНОМ СИСТЕМУ ОБА“
  • Предсједник НС РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Руководство Српске било је под сталном присмотром ОБА док је њоме руководио Осман Мехмедагић Осмица. Прислушкивани су предсједник РС Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, а када смо на то указивали – нико није обраћао пажњу
  • Срна: У Тужилаштву БиХ у раду је предмет који се односи на лица са америчке црне листе, али и на наводе о злоупотреби капацитета ОБА БиХ, у оквиру којег ће бити затражене и информације о наводима који су се појавили о золупотреби службених легитимација Агенције

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић оцијенио је да је Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ приватизована и да јој је „циљ уништење руководства Републике Српске“.

Коментаришући хапшење посланика СДА у Парламенту Федерације БиХ Салка Зилџића, који је имао легитимацију ОБА, Стевандић је истакао да је начин на који ће се прикривати нелегалне радне мање битан од онога што ова агенција ради.

– Руководство Републике Српске било је под сталном присмотром ОБА када је њоме руководио Осман Мехмедагић Осмица. Прислушкивани су предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић и када смо на то указивали, нико није обраћао пажњу – рекао је Стевандић.

Навео је да су зато конструисане приче сарајевских медија против руководства Републике Српске, а посредством новинара који „припадају накарадном систему ОБА“.

– Сада се полако отварају и на видјело излазе све ствари након што је о томе проговорио и министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић – додао је Стевандић.

Посланик СДА у Представничком дому Парламента ФБиХ Салко Зилџић ухапшен је приликом преласка границе са Србијом. Код њега је пронађен пиштољ, за који је имао дозволу у БиХ, али га није смио уносити у другу државу, те почасна исказница ОБА.

Зилџић је ухапшен на граничном прелазу Бајина Башта и тренутно је у притворској јединици у Ужицу, гдје му је одређен једномјесечни притвор.

У Тужилаштву БиХ у раду је предмет који се односи на лица са америчке црне листе, али и на наводе о злоупотреби капацитета ОБА БиХ, у оквиру којег ће бити затражене и информације о наводима који су се појавили о золупотреби службених легитимација Агенције, речено је Срни у Тужилаштву БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар