Скупштина РС

Стевандић: Позивање на уништење Републике Српске – акт је тероризма

ПОВОДОМ СТАЈАЊА РЕИСА КАВАЗОВИЋА НА СТРАНУ ИМАМА МАХИЋА РЕКАО ДА СЕ РАДИ О ПОЛИТИЧКОМ ИСЛАМУ
  • Предсједник Народне скупштине РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Називање Српске „окотом“ и позивање на њено уништење – топостаје нека врста овдашњег антисрпског џихада. Такве оцјене сам пренио и европским дипломатама

Извор: РТРС

НАЗИВАЊЕ Републике Српске „окотом“ и позивање на њено уништење је акт тероризма, изјавио је предсјендик Народне скупштине Републике Српске.

Коментаришући ставове поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића да је „прогон имама Амира Махића из Козарца на вјерској основи“, Стевандић је поручио да снимци у вези с тим говоре о једној врсти политичког ислама.

– И то оног који потпуно политизује и постаје нека врста овдашњег антисрпског џихада. Такве оцјене сам пренио и европским дипломатама – рекао је Стевандић.

Он је подсјетио да су се на том плану чули позиви на укидање Српске и више него негативне квалификације на рачун Републике.

Хусеин Кавазовић

– У вези с тим нису виђене велике политичке осуде у БиХ. Ово је први пут послије рата да имамо називање Српске окотом и позивање на њено уништење. Што се мене тиче, то је акт тероризма – упозорио је Стевандић.

Према његовим ријечима, „ако се настави таква пракса позива на сукобе, а на то не буду реаговале институције БиХ, онда не идемо у добром смјеру“.

– Српска у вези с свим тим крајње одговорно и институционално реагује – истакао је Стевандић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар