Скупштина РС

Стевандић: Резолуција о Сребреници је о НАТО муслиманима и нови промашај Запада

„ОВОГА ПУТА СУ ПОТЦИЈЕНИЛИ НАШУ ПАМЕТ, НАШУ САБРАНОСТ И СЛОГУ - СВЕ СУ ПОТЦИЈЕНИЛИ“
  • Предсједник Народне скупштине РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Притисци су велики, али нисам песимита. Ово је демонстрација новог кршења међународног права које је узроковано управо немоћи у ранијим покушајима да се ми дезавуишемо, укинемо и доведемо у немогућу позицију. Ово је наставак те политике
  • „Ово је невјероватан понор,који је отворила НАТО алијанса, јер је ово резолуција о НАТО муслиманима, а не о муслиманима у свијету и то је огромна разлика. То је 10:1 и они ће тај понор угледати касније“

Извор: РТРС

РЕЗОЛУЦИЈА о Сребреници је дискриминаторска по питању муслимана и ово је невјероватан понор који је отворила НАТО алијанса, изјавио је Ненад Стевандић предсједник Народне скупштине Српске за ТВ Прва.

– Притисци су велики, али нисам песимита. Ово је демонстрација новог кршења међународног права које је узроковано управо немоћи у ранијим покушајима да се ми дезавуишемо, укинемо и доведемо у немогућу позицију. Ово је наставак те политике. Али овај пут су потцијенили нашу памет, нашу сабраност и слогу. Све су потцијенили – рекао је Стевандић.

Истакао је да је резолуција о Сребреници дискриминаторска.

– Овдје је ријеч о европским муслиманима који су заштићени као бијела раса, док су сви други муслимани у свијету, по Африци, Азији, третирани као мање вриједни, јер су њихове жртве много веће а никада нису добили неку свјетску подршку у резолуцији за геноцид.

Истиче да је ово невјероватан понор, који је отворила НАТО алијанса, јер је овдје, додаје Стевандић, резолуција о НАТО муслиманима, а не о муслиманима у свијету и то је огромна разлика.

– То је 10:1 и они ће тај понор угледати касније – поручио је Стевандић.

Истиче да су потцијенили и међународну дипломатску активност Србије, као и да су десетине земаља на страни Србије.

– Ово је нови промашај Запада који ће направити неколико негативних ефеката. Први ће бити потпуно поремећени односи на Балкану између држава и народа. Отварање пута да Република Српска тражи излазну трасу јер не жели да живи са људима који је прије подне проглашавају геноцидном, а поподне желе да укину, а онда би са њом да живе у истој држави и сарађују – рекао је Стевандић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар