Скупштина РС

Стевандић: Случај Данила Вучића је доказ да се Српска не може ослонити на непрофесионалне службе БиХ

„АКО МИП БиХ ОВАКО НАСТАВИ – ТРЕБА ОДМАХ ФОРМИРАТИ ЗАЈЕДНИЧКЕ ЕНТИТЕТСКЕ СЛУЖБЕ“
  • Предсједник Народне скупштине РС оцијенио: „Кривац је (министарка спољних послова у Савјету министара) Бисера Турковић и слични. Изволите“

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, поводом објављивања интерног дописа Амбасаде Србије у БиХ Министарству спољних послова БиХ да ће Данило Вучић, син предсједника Србије, боравити у БиХ, рекао је да је то још један доказ да се Република Српска не може ослонити на непрофесионалан рад заједничких институција БиХ, него само на своје институције.

– Ако се заједнички органи на нивоу БиХ понашају непрофесионално, онда Српска мора имати властите институције које то раде професионално и одговорно. МИП БиХ, ако овако настави, треба одмах угасити и формирати заједничке ентитетске службе. Кривац је /министарка спољних послова у Савјету министара/ Бисера /Турковић/ и слични. Изволите – навео је Стевандић.

Федерални медији објавили су допис Амбасаде Србије у БиХ упућен МИП-у којим их службено обавјештава да ће Данило Вучић, син предсједника Србије, боравити у БиХ. У том документу наведена су, између осталог, и имена припадника МУП-а Србије који су били у пратњи сина предсједника Србије, како штићене личности, током посјете БиХ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар