Скупштина РС

Стевандић: Шмит покушава да ситуацију доведе до усијања – биће одговоран за евентуалне сукобе

ДЕВЕТИ ЈАНУАР ЈЕ ОДРАЗ ЖЕЉЕ И ВОЉЕ НАРОДА СРПСКЕ И НИКО ГА НЕ МОЖЕ УКИНУТИ
  • Предсједник Народне скупштине РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Кристијан Шмит је једини који би се могао и који би се требао препасти кривичне одговорности за сваки проблем који се деси

ДАН Републике прославља се као одраз жеље и воље народа Српске и нико не може укинути један од најзначајнијих датума у њеној историји, а све је засновано на правним актима, изјавио је за Срну предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Коментаришући изјаву Кристијана Шмита да је прослава 9. јануара јасан и директан пропуст у спровођењу одлука Уставног суда БиХ и високог представника, Стевандић је рекао да Шмит покушава само да подигне температуру и унесе нове немире у БиХ.

– Шмит покушава да безбједносну ситуацију доведе на ивицу усијања. Он је одговоран за све евентуалне сукобе и проблеме јер их он изазива – нагласио је Стевандић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске је поновио да Шмит није именован у складу са предвиђеном процедуром у Савјету безбједности УН, односно да нема легитимитет.

– Једини који би се могао и који би се требао препасти кривичне одговорности за сваки проблем који се деси јесте Кристијан Шмит – закључио је Стевандић.

Шмит је рекао да је прослава 9. јануара као Дана Републике Српске „јасан и директан пропуст у спровођењу одлука Уставног суда БиХ, као и одлука високог представника“, те додао да непоштовање одлука Уставног суда представља кривично дјело према Кривичном закону БиХ.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар