Скупштина РС

Стевандић Шмиту: За ово што радите у БиХ – у својој Њемачкој бисте били ухапшен и процесуирани

„РЕПУБЛИКА СРПСКА ЋЕ ВАС НАДЖИВЈЕТИ КАО ШТО ЈЕ БИЛТА, ВЕСТЕНДОРПА, ИНЦКА И ЕШДАУНА“
  • Написао му: „Поуздано и добро знам да сте огорчени након што сте видјели 40 страница материјала које сам припремио на српском и енглеском језику. Материјал садржи све резолуције-копије оригиналних докумената којим су именовани високи представници резолуцијама Савјета безбједности УН, али садржи и ону која није усвојена, а односила се на ваше именовање и која доказује да се лажно представљате, заклањајући се иза тренутне међународне силе и харанге сарајевске чаршије
  • Поред кривичног дјела лажног представљања, сад чините и нова кривична дјела и то 1. трговина утицајем и под 2. злоупотреба положаја, јер се мијешате у рад правосуђа, директно наређујући шта да раде
  • Није ово 1941, ‘42,’43., а ви нисте Хитлеров изасланик, нити смо ми незаштићени Козарчани да би нас малтретирали, угрожавали, водили у логоре или убијали уз аплауз сарајевске чаршије. Кад покупите крхотине властитог интегритета, који сте тако брзо уништили, отиђите на Козару и Доњу Градину, клекните и поклоните се сенима наших очева и мајки и идите кући јер Срби знају да праштају, као што знају да ће бити много паметнијих Њемаца са којим ћемо убудуће морати разговарати“

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић упутио је отворено писмо Кристијану Шмиту.

Објављујемо га у цјелости:

 

Кристијану Шмиту, који се лажно представља као високи представник,

Дуго избјегавам било какву расправу са вама, али послије ваше синоћне изјаве да моју ратну прошлост треба провјерити, више немам тај луксуз. То сте изјавили након што је изашло саопштење Тужилаштва БиХ, што вас је изгледа потресло, да се против мене не води истрага.

Прије вас су слично покренули напад из хушкачке, али небитне организације, ИГК из Канаде, познате по вријеђању мога народа.

Поуздано и добро знам да сте огорчени након што сте видјели 40 страница материјала које сам припремио на српском и енглеском језику. Материјал садржи све резолуције-копије оригиналних докумената којим су именовани високи представници резолуцијама Савјета безбједности УН, али садржи и ону која није усвојена, а односила се на ваше именовање и која доказује да се лажно представљате, заклањајући се иза тренутне међународне силе и харанге сарајевске чаршије, чиме чувате свој комодитет.

То неће промијенити чињеницу да сте наметнути самозванац на функцији високог представника у БиХ.

Прво да вас нешто поучим. Поред кривичног дјела лажног представљања сад чините и нова кривична дјела и то 1. трговина утицајем и под 2. злоупотреба положаја, јер се мијешате у рад правосуђа, директно им наређујући шта да раде. За то би нпр. у Њемачкој, или било којој земљи ЕУ, већ били ухапшени и процесуирани.

Не би било потребе за оставком или смјеном, јер ви нисте ни именовани на било коју функцију.

Ваша одговорност је несумњива, јер са другим србомрсцима дјелујете мотивационо на екстремисте који ваше изјаве сматрају као одобрење за моју, а и других српских представника физичку ликвидацију, а нажалост, и наших породица.

Ти екстремисти то јавно објављују. То је права слика вашег дјеловања.

Друго, ја се не браним и све треба провјерити, па и изјаве преко 200 свједока из Котор Вароша несрпске и нешто мање од 100 српске (махом припадника војске и полиције) националности пред бројним процесима у суду БиХ, па видјети шта су рекли о Ненаду Стевандићу.

Незнање не оправдава, а сила понесе, зар не?

Али, кад би већ нешто провјеравали, молим вас да провјерите који је „Шмит“ мога дједа Стевана одвео у Матхаузен па да ми јавите (документација постоји, али нећу да вам олакшавам посао) колико би требало да тражим одштете. А, мало је и дегутантно да потомци нациста потомке српских логораша, које су ти нацисти одвели у концентрационе логоре, оптужују без доказа за ратна дешавња, наређујући тужиоцима, након што их они обавијесте да нема елемената за истрагу, да нешто нађу или измисле у страху од ваше моћи.

Иначе мог деду су нацисти одвели у логор зато што се у његовој кући почео штампати Глас, антифашистички лист који и данас излази и надживио је нацисте и фашисте.

Шта ћу, на дједу сам, а вас немам потребе питати на кога сте ви. Али, да ће вас Република Српска надживјети то добро знам. Упитајте то Билта, Вестендорпа, Инцка, а кад стигнете и Педија Ешдауна.

Разумијем да сте након циркуске представе са оптуживањем Милорада Додика и Милоша Лукића морали да смислите нешто друго уз помоћ великог брата и да наставите да све нас, за вас неподобне и непослушне Србе, прогоните.

При томе, вријеђајући интелигенцију образованих Европљана, јер је цијена вашег комодитета или страха од сарајевске чаршије, чије сте пијачарске манире почели да мјењате за дипломатско понашање, заиста велика. А можда сте и ви добили какву кућу или слично као Педи Ешдаун на јабланичком језеру коју је касније продао.

Кажем можда, јер се то претходно десило па да знате да ће неко и вас провјеравати и за друге ствари од горе наведених очитих кршења закона.

Искрено се извињавам што сам ово писмо морао на неколико ријечи да прилагодим нивоу који ми и није својствен, јер сам се плашио да ме нећете разумјети, а са друге стране сам задржао уљудност у опхођењу за разлику од вас.

Зато, на крају – уз извињење због терминологије, јер се другачије не може објаснити – да случајно не помислите да се плашим или правдам, морам вам рећи да је прилично биједно да би као човјек, без обзира на недостатак легитимитета и легалитета, који је умислио да има толику силу да може да износи и неистине, вријеђа српске жртве (посјета Казанима са Бењамином Карић гдје сте учествовали у стављању спомен плоче која крије националност побијених Срба из Сарајева лицемјерим називом „побијени граћани Сарајева“, што су вам већ рекле њихове породице, али се нисте огласили ни извинили), прогони демократски изабране српске представнике и крши анекс 4 и 10 Дејтонског споразума покушавајући да укине демократске институције, морам да вам отворено поручим:

Није ово 1941, ‘42,’43., а ви нисте Хитлеров изасланик, нити смо ми незаштићени Козарчани да би нас малтретирали, угрожавали, водили у логоре или убијали уз аплауз сарајевске чаршије.

Кад покупите крхотине властитог интегритета, који сте тако брзо уништили, отиђите на Козару и Доњу Градину, клекните и поклоните се сенима наших очева и мајки и идите кући јер Срби знају да праштају, као што знају да ће бити много паметнијих Њемаца са којим ћемо убудуће морати разговарати“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар