Скупштина РС

Стевандић: Снага Србије омогућава Српској да се полако уздиже и штити Дејтонски споразум

СУСРЕТ У БЕОГРАДУ ПРЕДСЈЕДНИКА НАРОДНИХ СКУПШТИНА СРБИЈЕ И СРПСКЕ
  • Ненад СТЕВАНДИЋ: Србија за Републику Српску остаје звијезда водиља и да се сарадњи Београда и Бањалуке нема било шта приговорити у име било које етичке, демократске или моралне норме. На састанцима званичника Српске и Србије у Београду никада се није разговарано о било чему што би оспоравало или дискриминисало било који народ у БиХ или саму БиХ
  • Владимир ОРЛИЋ: Србија је показала да је са вама и у тешким временима и нема сумње да ће увијек бити. Наставићемо да најчвршће будемо једни уз друге и у будућности

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић састао се данас у Београду са предсједником парламента Србије Владимиром Орлићем.

Након свечаног дочека у вестибилу Дома Народне скупштине, услиједио је састанак делегација два парламента, које предводе Стевандић и Орлић.

Стевандић је рекао да Србија за Републику Српску остаје звијезда водиља и да се сарадњи Београда и Бањалуке нема било шта приговорити у име било које етичке, демократске или моралне норме.

Додао је да снага Србије омогућава Српској да се полако уздиже и штити Дејтонски споразум.

– Избјегли смо многе изазове када су бројни међународни фактори покушали да поремете односе руководства Србије и Републике Српске, или да искористе ситуацију да би нанијели штету. То се није десило јер је било довољно мудрости и разума да ти односи остану добри – рекао је Стевандић

Стевандић је нагласио да на састанцима званичника Српске и Србије у Београду никада није разговарано о било чему што би оспоравало или дискриминисало било који народ у БиХ или саму БиХ.

Орлић је поручио да Република Српска увијек може да рачуна на Србију.

– Србија је показала да је са вама и у тешким временима и нема сумње да ће увијек бити. Наставићемо да најчвршће будемо једни уз друге и у будућности, а то смо данас заједнички и додатно потврдили – рекао је Орлић.

Стевандић се уписао у књигу гостију Народне скупштине Србије, а разговарао је и са представницима посланичке групе „Александар Вучић – заједно можемо све“.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар