Скупштина РС

Стевандић: Српска неће именовати судије у Уставни суд БиХ јер би тамо палили и гасили клима-уређаје

СТРУКТУРУ УС БиХ НАРУШИЛЕ СУ ФБиХ, ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК И НЕКОЛИКО МОЋНИХ АМБАСАДА
  • Ненад СТЕВАНДИЋ: Знамо ко је крив за кризу у БиХ. Труде се да избаце Српску из БиХ, али Република Српска се може избацити само са њеним народом, Уставом и територијом, без тога не може

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да НС неће именовати судије у Уставни суд БиХ да би тамо били само украс.

– Због чега бисмо сада именовали судије кад смо свједоци потпуно незаконитог мјењања правила без учешћа било кога из Републике Српске? Ако су они већ рекли да могу све да раде без судија из Републике Српске, па зашто да их ми именујемо да тамо пале и гасе клима-уређаје – рекао је Стевандић у Бањалуци.

Он је нагласио да је структура Уставног суда БиХ нарушена од ФБиХ, високог представника и неколико моћних амбасада, који су мјењали Дејтонски споразум и злоупотријебили дејство анекса четири и десет.

– Знамо ко је крив за кризу у БиХ. Труде се да избаце Српску из БиХ, али Република Српска се може избацити само са њеним народом, Уставом и територијом, без тога не може – поручио је Стевандић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар