Скупштина РС

Стевандић: Суђење Додику је монтирана политичка афера због које сви у Српској треба да буду – будни

НАРОДНА СКУПШТИНА РС ТРЕБА ДА 2. ЈУЛА УСВОЈИ ДЕКЛАРАЦИЈУ СВЕСРПСКОГ САБОРА
  • Ненад СТЕВАНДИЋ: У закону о референдуму и грађанској иницијативи и Изборном закону Републике Српске не постоји никакав облик дискриминације или угрожавања националних, социјалних и етничких права

СУДСКИ процес који се води против предсједника Српске Милорада Додика у Суду БиХ монтирана је политичка афера, рекао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Подсјетио да је му је Суд БиХ одбио захтјев да у том процесу буде свједок.

– Сви правни експерти сматрају да је немогуће издејствовати пресуду на овај начин, али ако погледамо каква је историја односа у БиХ, Уставном суду и Суду БиХ, наше је да будемо будни и спремни и без обзира на разне политичке размирице, којих има пуно, остајемо у том рову који чува Републику Српску, јединствени и ослоњени једни на друге – рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

У наставку је рекао да законом о референдуму и грађанској иницијативи и Изборним законом Републике Српске није повријеђен витални национални интерес било којег народа, нагласивши да је то и став Одбора за уставна питања Народне скупштине Српске.

– У тим законима не постоји никакав облик дискриминације или било који облик угрожавања националних, социјалних и етничких права – указао је Стевандић и навео да ће одговор Одбора за уставна питања Народне скупштине Српске сутра бити прослијеђен Уставном суду Републике Српске на одлучивање.

Он ће на Колегијуму Народне скупштине Српске, који је заказан за четртак, 20. јун, предложити да 2. јула буду одржане двије сједнице парламента.

– Прво ће бити одржана свечана сједница Народне скупштине на којој би требало да се обрати предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић, а потом – редовна сједница на којој би требало да буде разматрана Декларација недавно усвојена на Свесрпском сабору у Београду – истакао је Стевандић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар