Скупштина РС

Стевандић: Убацивање припаднице Армије БиХ Сене Узуновић да суди Додику – то је акт радикализације

„ДОДИК НИЈЕ САМ – ПОСТОЈЕ СЛУЖБЕ КОЈЕ ГА ШТИТЕ, А ПОСТОЈИ И МИШЉЕЊЕ ЉУДИ У СРПСКОЈ И СРБИЈИ“
  • Убацивањем Сене Узуновић се подиже температура и ствара се перцепција да мржња према Додику постаје официјелна. Сада је у Сарајеву општа ствар нетрпељивост према Републици Српској и њеним фунционерима
  • „Ово је вријеме кад се усложњава ситуација за српски народ, јер нападима нису изложени само Српска и Додик, него и Срби на Косову и Метохији. Због тога сви у Србији и Српској морају да разумију да морају да се бране колективно и да одбране своје функционере, народ, земљу и интересе

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је суђење предсједнику Српске Милораду Додику пред Судом БиХ додатно радикализовало ствари у БиХ, укључујући и питање његове безбједности.

Стевандић је оцијенио да додатну радикализацију представља и промјена судије у овом поступку, гдје је умјесто судије Мирсада Стрике, како каже, убачена Сена Узуновић која је била припадник такозване Армије БиХ.

– Тиме се подиже температура и ствара се перцепција да мржња грађана према Додику постаје официјелна. Сада је у Сарајеву општа ствар нетрпељивост према Републици Српској и њеним фунционерима – рекао је Стевандић.

Он је указао да је Додик функционер Српске са највећим капацитетом и најчвршће стоји у одбрани Републике Српске, због чега је добио санкције и због чега је угрожена и његова породица, али и његова лична безбједност.

– Зато је важно да о томе разговарамо да бисмо све оне који раде на угрожавању његове безбједности упозорили да Додик није сам и да постоје службе које га штите, али и да постоји мишљење људи и у Српској и у Србији – рекао је Стевандић за Телевизију Пинк.

Он је упозорио да је ово је вријеме кад се усложњава ситуација за српски народ, јер нападима нису изложени само Српска и Додик, него и Срби на Косову и Метохији.

Стевандић сматра да због тога сви у Србији и Српској морају да разумију да морају да се бране колективно и да одбране своје функционере, народ, земљу и интересе.

– То нажалост сви не разумију. Они који то не разумију покушавају да таргетирају своју земљу и афирмишу оне који нас угрожавају и који припремају насиље и терористичке акте према Додику – указао је Стевандић.

Он је оцијенио да оно што се припрема против Додика може да се назове тетрористичким актима, додајући да се зна како се поступа са терористима.

– Међутим, важно је истаћи да постоји институционални дио који штити Додика, али и да постоје мишљење народа и одговорних људи који се много питају, много знају и много вриједе на терену. Они неће дозволити да Додик буде угрожен – рекао је Стевандић.

Он је навео да актуелна дешавања указују на то да је на сцени напад на имовину Срба у Српској и на Косову и Метохији и да је то узрок свих напада на Србе.

Стевандић је рекао да је оно што је радио премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, а што обухвата и хапшење Срба и пуцање на српску дјецу, покушај Приштине да се домогне српске имовине.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар