Странке

Човић поводом прекида односа РС са амбасадама САД и Британије: Свако има право да одлучује за себе

ПРЕДСЈЕДНИК ХДЗ БиХ: ДОДИК ЈЕ НАШ ПАРТНЕР – НАСТАВЉАМО САРАДЊУ ДА НИВОУ БиХ ШТО БОЉЕ ФУНКЦИОНИШЕ
  • Предсједник СДП-а Нермин НИКШИЋ: Надам се да су власти у Републици Српској свјесне тежине своје одлуке у вези са (америчким и британским) дипломатама, али та одлука нема тежину када ријеч о БиХ. Ми ћемо додатно интегрисати активност. Савјет министара је убацио у пету брзину и ради

ДРАГАН Човић, предсједник ХДЗ-а БиХ, изјавио је у Мостару поводом одлуке Владе Републике Српске о прекиду комуникације са америчким и британским дипломатама у БиХ – да свако има право доносити одлуке за себе.

– То је јасан став једне институције или једног појединца. Свако има право доносити такве одлуке за себе – рекао је Човић.

Према његовим ријечима, такве одлуке не умањују капацитет БиХ да сарађује са свим институцијама и акредитованим у БиХ без обзира шта је од интеграционих процеса данас приоритет.

– Ми ћемо наставити даље. Ја лично имам право рећи да не желим са неким радити – навео је Човић на конференцији за новинаре у Мостару.

Човић је рекао да је лидер СНСД-а Милорад Додик партнер на нивоу Савјета министара и да ће сарадња бити настављена како би Савјет министара и законодавна власт што боље функционисали.

– Са нама је потписао документе и ми ћемо наставити радити како би Савјет министара и законодавна власт што боље функционисали. Имамо пуно планова и договорили смо да идуће седмице буде састанак са представницима странака које предводи СНСД и са странкама два блока који су овдје да бисмо покушали отклонити препреке које су нам на путу и да би Савјет министара и парламент БиХ још успјешније функционисали – навео је Човић, одговарајући на питање новинара да ли је реално да Кристијан Шмит смијени предсједника Српске Додика.

Предсједник СДП-а Нермин Никшић рекао је да се нада да су власти у Републици Српској свјесне тежине своје одлуке у вези са дипломатама, али да та одлука нема тежину када ријеч о БиХ.

– Ми ћемо додатно интегрисати активност. Савјет министара је убацио у пету брзину и ради – рекао је Никшић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар