Странке

Ђокић: Социјалисти иду на изборе са слоганом „Слободно да Српска живи и ради“

СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА ОДРЖАЛА СВОЈ 8. (ПРОГРАМСКИ) КОНГРЕС У БАЊАЛУЦИ
  • Замјеник предсједника СПС Предраг МАРКОВИЋ: За Србију је Бањалука западна престоница свих Срба. Ту има нека граница, која је привремена. Председик Српске Милорад Додик са свима нама ће се потрудити да је избиршемо. То је није национализам, већ европска интеграција
  • Милорад ДОДИК: БиХ није држава већ територија, а суверенитет припада ентитетима. Странци су нам признајући БиХ наметали своју вољу, сатанизујући Србе. Морамо одбацити бх. унитаризам, једино пристајемо на савезништво са Србијом

ЕКОНОМСКИ развој и отварање нових радних мјеста биће окосница Програма Социјалистичке партије РС у периоду 2018-2026. година, закључено је на 8. програмском конгресу те странке у Бањалуци, којем су присуствовали страначки делегати из цијеле Републике Српске.

У 22 поглавља политичке платформе, која је усвојена, дат је задатак чланству на свим нивоима да промовишу основне вриједности странке, а у погледу економских политика у првом плану ће бити, како је истакнуто, друштво засновано на социјалној правди за раднике. Што се тиче вриједности, истакнуто је да ће странка и даље његовати антифашистичке тековине, као и њихово очување у наредном периоду.

Усвојен је слоган „Слободно да Српска живи и ради“, којим ће се представити на наредним изборима.

Петар Ђокић, предсједник странке, рекао је да је циљ да се новом платформом обухвати период до 2026. године, јер сматра да је то временски оквир у којем се могу имплементирати све партијске политике.

„Наша политика је окренута будућности у намјери да проводимо реформе које ће у нашем друштву бити могуће а допринијеће развоју РС и укупних односа. Наша платформа полази од тога да највећи значај да економском расту и развоју РС, новом запошљавању и повећању укупног броја запослених и бољем животу наших људи“, рекао је Ђокић.

Додао је да је та платформа оквир који ће понудити грађанима, и да ће један од циљева кампање бити објаснити грађанима на који начин мисле обезбиједити социјалну сигурност за све грађане.

Ђокић је нагласио да усвојена платформа није скуп лијепих жеља, већ су то конкретне мјере и политике за које вјерује да ће медији наредних седмица представити јавности.

„Желимо се обратити нашим грађанима и објаснити им зашто смо баш те мјере унијели у наш програм и који су нам циљеви. Све што смо тамо написали препознаће се кроз наше дјеловање кроз институције система, у владама, локалним заједницама, кроз сарадњу с нашим социјалним партнерима и невладиним организацијама“, нагласио је Ђокић.

Жарко Обрадовић, замјеник предсједника СП-а Србије, који је испред Ивице Дачића, предсједника те странке, дошао на конгрес, рекао је да присуство у Бањалуци значи подршку сестринској партији.

„Наша сарадња је веома дуга и богата. Међусобно смо се помагали увек и кад су времена била тешка и за једну и за другу партију и за српски народ и у Србији и РС. Теме које су овде отворене важне су и за грађане и за економски развој. Мислим да СП и СПС имају ту важну левичарску димензију и уз поштовање свих других партија, то је нешто што нас издваја у односу на њих и зато ми овако добро сарађујемо, јер нам је заједнички циљ да што боље живе грађани и да будемо заједно“, нагласио је Обрадовић.

На конгресу је одлучено да ће сва средства која су била планирана за ручак делегата умјесто тога бити донирана штићеницима Дома за незбринуту дјецу „Рада Врањешевић“ у Бањалуци.

Други замјеник председника Социјалистичке партије Србије Предраг Марковић изјавио је да је за Србију Бањалука западна престоница свих Срба.

„Ту има нека граница, која је привремена. Председик Српске Милорад Додик са свима нама ће се потрудити да је избиршемо. То је није национализам, већ европска интеграција“, рекао је Марковић, обраћајући се на Конгресу Социјалистичке партије РС у Бањалуци.

Према његовим речима, Србија и РС су исто.

Осим гостију из Србије, присутнима се обратио и Милорад Додик, предсједник СНСД-а, подвукавши сарадњу двије странке и позвавши чланове и симпатизере да дају подршку заједничким кандидатима на наредним изборима.

Честитајући СП-у на одржавању важног Конгреса, Додик је рекао да ова странка са СНСД-ом и ДНС-ом чини најдуговјечнију коалицију.

Он је указао да БиХ није држава већ територија, а да суверенитет припада ентитетима.

„Странци су нам признајући БиХ наметали своју вољу, сатанизујући Србе. Морамо одбацити бх. унитаризам, једино пристајемо на савезништво са Србијом“, рекао је Додик.

Конгресу СП-а су, осим руководства и чланства СП-а, присуствовали и замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић, предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, замјеник предсједника и потпредсједник Социјалистичке партије Србије Предраг Марковић и Жарко Обрадовић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар