Вијести Странке

Ђокић: Сви морамо снажно стати иза МУП и Тужилаштва и подржати њихов рад у оквиру закона

СОЦИЈАЛИСТИ У ЗВОРНИКУ О ПОЛИТИЧКОЈ СИТУАЦИЈИ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ
  • Лидер СП упозорио да институције БиХ не смију `спавати` – поготово поводом све веће мигрантске кризе

ГЛАВНИ одбор Социјалистичке партије (СП) данас ће у Зворнику разматрати актуелну политичку ситуацију и укупне политичке односе у Републици Српској и БиХ, али и дјеловање институција Српске на спровођењу законитости, изјавио је Срни предсједник СП Петар Ђокић.

Ђокић је прије сједнице рекао да ће политички односи, који су тема данашње сједнице Главног одбора, бити посебно разматрани у контексту утицаја на стање и организацију СП у смислу онога на шта социјалисти могу да утичу у наредном периоду.

Он је истакао да ће се на Главном одбору наћи и нека отворена питања која оптерећују Републику Српску, а једно од њих је дјеловање институција Републике Српске на спровођењу законитости, односно на спровођењу свих оних процедура за које су задужене и одговорне.

„То се посебно односи на МУП и Тужилаштво. Иза ових институција морамо снажно стати, подржати њихов рад и тражити да у оквиру закона максимално и одговорно раде“, рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, за социјалисте је веома значајна данашња сједница Владе Републике Српске која се односи на мигрантску кризу у БиХ, што је једна од најважнијих политичких тема.

Ђокић сматра да та тема мора да има далеко већи значај у институцијама БиХ, јер оне спавају када је ријеч о тим питањима.

„Из тих разлога СП захтијева одлучан рад институција БиХ и расправу о том питању на највишем нивоу, посебно оних који су безбједносно задужени да предвиде све што могу бити посљедице такве кризе и неконтролисаног доласка миграната на просторе БиХ“, рекао је Ђокић.

Он је додао да је за социјалисте посебно важна тема и припрема за осми конгрес који ће бити одржан 8. јула у Бањалуци.

„На конгресу ћемо усвојити програмску декларацију којом ће бити трасиран пут СП за најмање наредне четири године. Овим желимо да потврдимо степен организације, способност и снагу СП која са пуно оптимизма улази у изборну активност“, рекао је Ђокић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар