Странке

Додик: Ако БиХ не добије конкретан датум преговора са ЕУ – редефинисаћемо нашу политику

„БЕЗ ДАТУМА ЋЕ ТО БИТИ ЈОШ ЈЕДНА ИГРА ЕВРОПЕ ЗА ЊЕНЕ ПОТРЕБЕ И `ПЕГЛАЊЕ` ОДЛУКЕ ЗА УКРАЈИНУ“
  • На нивоу БиХ не постоји коалиција, већ само партнери у власти. Америчка амбасада не би требало да се бави питањем европског пута БиХ, али је стари манир Американаца, петљање у унутрашње ствари једне земље. Амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи је амбасадор само у ФБиХ и има утицај само на „Тројку“. Он ремети договор из Лакташа, као и договор из Сарајева. И један и други је он „развалио“
  • Нема процеса који могу угрозити институционалну стабилност Српске. Економска ситуација је стабилна, Српска измирује све обавезе. Јануарска пензија јеувећана за десет одсто, што, како је навео, повлачи додатна средства од 170 милиона КМ на годишњем нивоу. Једнако тако увођење борачког додатка за све категорије бораца повлачи додатних 150 милиона КМ годишње

УКОЛИКО се деси одобравање преговарачког процеса са ЕУ без конкретног датума за БиХ, редефинисаћемо нашу политику, рекао је данс лидер СНСД-а Милорад Додик.

– Уколико не буде одређен датум за преговоре БиХ са ЕУ, биће то још једна игра Европе за њихове потребе да би се некако „испеглала“ изненађујућа одлука за Украјину – рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци након сједнице Предсједништва СНСД-а.

Он је подсјетио да је СНСД у Представничком дому ПС БиХ раније дао сагласност за усвајање Закона о спречавању прања новца и финансирања терористичких активности по хитном поступку и да партнери у власти на заједничком нивоу нису коректни јер не поштују договор о пакету закона који је раније био договорен.

Додик је рекао да на нивоу БиХ не постоји коалиција, већ само партнери у власти.

Говорећи о америчкој Амбасади, Додик је рекао да ова амбасада не би требало да се бави питањем европског пута БиХ.

– То је стари манир Американаца, петљање у унутрашње ствари једне земље. /Амерички амбасадор у БиХ Мајкл/ Марфи је амбасадор само у ФБиХ и има утицај само на „Тројку“. Он ремети договор из Лакташа, као и договор из Сарајева. И један и други је он „развалио“ – рекао је Додик.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да не нема процеса који би могли да угрозе институционалну стабилност Републике Српске.

На сједници Предсједништва СНСД-а је разговарано о актуелној економској и политичкој ситуацији у Српској и БиХ.

– Главне теме односиле су се на одржавање институционалне стабилности у Републици Српској и то чинимо тако што имамо стабилну коалицију. Нема процеса који могу угрозити институционалну стабилност Српске – рекао је Додик и додао да је и економска ситуација стабилна и да Српска измирује све обавезе.

Подсјетио је да је јануарска пензија увећана за десет одсто, што, како је навео, повлачи додатна средства од 170 милиона КМ на годишњем нивоу.

– Једнако тако увођење борачког додатка за све категорије бораца повлачи додатних 150 милиона КМ годишње – рекао је Додик.

Он је истакао да је Република Српска најмање задужена у региону.

– Смањили смо дуг за 400 милиона КМ из властитих прихода – рекао је Додик.

Додик је истакао да је битно што чланови Предсједништва показују заједништво и одлучност да рјешавају актуелне проблеме.

Он је навео да је циљ да све општинске и градске организације СНСД-а имају на сваком бирачком мјесту мјесну организацију.

Сједници су присуствовали су и потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Сања Вулић, Мирослав Бојић и Лука Петровић, затим генерални секретар Срђан Амиџић, као и остали чланови Предсједништва.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар