Странке

Додик: Деблокирамо европску агенду – циљ је да БиХ добије статус кандидата до краја године

НАРЕДНИХ ДАНА БИЋЕ УСВОЈЕНИ ЗАКОНИ О ВСТС, ОМБУДСМАНУ И ПРИСТУПУ ИНФОРМАЦИЈАМА
  • Милорад ДОДИК: Усагласили смо се да спремно дочекамо нове разговоре са Европском унијом
  • Нермин НИКШИЋ: Заједнички састанци и ово што радимо нема алтернативу. Надам се да ће ово што радимо препознати и европски званичници
  • Драган ЧОВИЋ: Задовољан сам састанком. Не би требало да изађемо из осмог мјесеца, а да не потврдимо три закона

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, рекао је да ће на сједници Представничког дома ПС БиХ бити усвојене три закона – о ВСТС, омбудсману и слободи приступа информацијама.

– Изабраћемо и министра финансија и трезора у Савјету министара – рекао је Додик, након састанка владајућих странака на нивоу БиХ.

Навео је да су се договорили да сутра на сједници Савјета министара буду размотрени и потврђени закон о суду БиХ, да се утврди закон о вину и о странцима и упути Представничком дому који ће то потврдити у наредних десетак дана.

Навео је да ће све бити потврђено у Дому народа.

Истакао је да се је циљ да БиХ добије статус кандидата до краја године.

– Усагласили смо се да спремно дочекамо нове разговоре – навео је Додик.

Никшић: Кроз 15 дана ћемо сумирати досад урађено и дати смјернице за нове договоре

Разговори на заједничким састанцима и ово што радимо нема алтернативу, поручио је Нермин Никшић, предсједник СДП-а, на конференцији за новинаре послије састанка лидера владајућих странака на нивоу БиХ.

– Сматрам да је договор потврда да ова парламентарна већина у доброј мјери жели да ради на испуњавању услова за чланство у ЕУ. То ће препознати и европски званичници – нагласио је Никшић.

Додао је да ће наредни састанак бити за 15-ак дана.

– Ту ћемо сумирати до сада урађено и дати смјернице за нове договоре. Сви заједно смо показали да радимо на стварању бољих услова за све грађане БиХ и сваки договор који постигнемо иде у том правцу – додао је Никшић. 

Човић: Желим да наставимо овим темпом

Не бисмо требали изаћи из осмог мјесеца, а да не потврдимо три закона, изјавио је предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић на конференцији за новинаре након састанка састанка владајућих странака на нивоу БиХ.

Човић је истакао да је задовољан данашњим састанком.

– Данас смо наставили састанак од 24. јула када смо рекли да ћемо данас провести законе о ВСТС-у, Омбудсману и слободном приступу информацијама и именовати министра финансија у Савјету министара. Ако наставимо овим темпом, вјерујем да ћемо у наредних 15 дана имати представнике групације странака тројке – рекао је Човић.

Човић је изразио жељу да се настави садашњом динамиком.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар