Странке

Додик: Девет страних амбасада се најбруталније умијешало у унутрашња питања БиХ

„ДАНАС СМО У СЛИЈЕПОЈ УЛИЦИ ЈЕР СУ ТЕ АМБАСАДЕ СЛИЈЕПО ПОДРЖАВАЛЕ СДА“
  • „СНСД није дио скупштинске већине у парламенту БиХ и нема никакву обавезу да као опозициона партија подржава измјене поменутог закона, а коју заговара већина коју су управо представници тих амбасада саставили. Не знам због чега су им сада потребни гласови СНСД-а, када им нису требали за усвајање неких других рјешења“

МИЛОРАД Додик изјавио је Срни да оглашавање појединих амбасада и међународних организација о усвајању измјена Закона о кривичном поступку БиХ представља најбруталније мијешање у унутрашња питања у БиХ и није допустиво ни у једној сувереној земљи свијета.

„СНСД није дио скупштинске већине у парламенту БиХ и нема никакву обавезу да као опозициона партија подржава измјене поменутог закона, а коју заговара већина коју су управо представници тих амбасада саставили. Не знам због чега су им сада потребни гласови СНСД-а, када им нису требали за усвајање неких других рјешења“, рекао је Додик на молбу Срне да прокоментарише јучерашње саопштење амбасада западних земаља, Јапана, Турске, ОХР и ОЕБС у којем су апеловали на политичке странке да усвоје амандмане на Закон о кривичном поступку.

Лидер СНСД-а је истакао да је недопустиво и лицемјерно да се сада оглашавају они чији то није посао и који би сада да оптуже СНСД за властити пораз.

„Ми смо партија која се залаже за редефинисање Суда и Тужилаштва БиХ, који до сада нису оправдали своје наметнуто постојање, и сматрамо да козметичке измјене закона неће ријешити један од највећих проблема у БиХ. Због слијепе подршке ових амбасада СДА, ми смо данас у слијепој улици“, нагласио је Додик.

Он је поручио да „СНСД нема намјеру да поправља брљотине тих амбасада које су саме направиле наметањем неуставних правосудних институција Суда и Тужилаштва БиХ“.

Амбасаде Канаде, Француске, Њемачке, Јапана, Холандије, Шпаније, Турске, Велике Британије, САД, ОХР и ОЕБС јуче су у заједничком саопштењу навеле да су забринути због чињенице да у ХДЗ-у БиХ и СНСД-у не постоји интерес за спровођење одлуке Уставног суда БиХ о Закону о кривичном поступку БиХ.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар