Странке

Додик и Човић договорили наставак партнерства СНСД и ХДЗ на свим нивоима у БиХ

СНСД НЕЋЕ У СТРУКТУРЕ ВЛАСТИ БЕЗ ХДЗ БиХ, а ни ХДЗ БиХ НЕЋЕ У ВЛАСТ БЕЗ СНСД
  • Милорад ДОДИК: Имамо и разлика у политикама, али те разлике не гурамо у први план, већ их остављамо за нека боља времена. Ту је првенствено став о НАТО. Нема потребе за конфронтацију било гдје… Ако то и Бошњаци разумију, онда смо ријешили много проблема. Искључиво смо привржени поштовању Устава БиХ и желимо да се то види као врлина, а не као јерес или зла коб

Извор: РТРС

СНСД и ХДЗ БиХ настављају партнерство на свим нивоима у БиХ, изјавио је лидер СНСД-а након састанка делегација ових странака у Мостару.

Милорад Додик и Драган Човић – Додик је нагласио да је данас потврђено партнерство за које се већ одавно знало.

– Имамо и разлика у политикама, али те разлике не гурамо у први план, већ их остављамо за нека боља времена. Ту је првенствено став о НАТО. Нема потребе за конфронтацију било гдје. Спремни смо да радимо са онима који имају подршку – рекао је Додик.

Додик је истакао да су двије странке спремне за конститутивну сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којој ће се у кратком року завршити све потребне ствари.

Додао је да ће се у наредном периоду покушати деблокирати процеси који су залеђени.

– Свјесни смо да ће бити проблема. Са ХДЗ-ом је договор да ником нико не смета и то је добро. Ако то и Бошњаци разумију, онда смо ријешили много проблема. Искључиво смо привржени поштовању Устава БиХ и желимо да се то види као врлина, а не као јерес или зла коб. Наставићемо са политикама које су препознатљиве. Не желимо неразумне потезе, али ни непринципијелно понашање и одустајање од политика које водимо – напоменуо је Додик.

Додик је поручио да СНСД и ХДЗ БиХ имају веома јасне доказе успјешне сарадње и да ће наставити да сарађују и координишу активности.

– СНСД неће у структуре власти без ХДЗ-а БиХ, а ни ХДЗ БиХ неће у власт без СНСД-а. ХДЗ и СНСД који су раније од међународне заједнице конотиране као проблем сада се јављају као рјешење за брзо формирање власти – рекао је Додик.

Додик је нагласио да ће радити на томе да афирмишу БиХ као земљу три конституивна народа и два ентитета и да афирмишу уставни поредак.

– Настојаћемо да добијемо предзнак добрих момака, јер смо привржени поштовању Устава БиХ и политикама које су препознатљиве – навео је Додик.

Одговарајући на питање новинара о будућим партнерима у власти на нивоу БиХ, Додик је поручио да је то онај који има капацитет на бошњачкој страни и да ће СНСД и ХДЗ са свима разговарати.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар