Странке

Додик: Иванић и Шаровић трче трку САД – не желе да се у БиХ поштује изворни Дејтон

„СРПСКА ЋЕ СЕ ЗА СВОЈА ПРАВА БОРИТИ ИСКЉУЧИВО ПОЛИТИЧКИМ И ПРАВНИМ СРЕДСТВИМА“
  • „Њих двојица грађанима Српске преносе бошњачке и ставове међународне заједнице, али никако да чујемо ставове СДС-а и ПДП-а о томе хоћемо ли дозволити да нам отму све надлежности, да нам отму и шуме и пољопривредно земљиште и воде, и химну и заставу и ваздух. Ако нећемо то дозволити, онда нека изнесу став својих партија како ћемо се борити за своја Уставом гарантована права
  • Све оне који нам ових дана поручују да немамо право да на такав начин изађемо из неуставних аранжмана, јер то није по праву, питамо јесу ли нам ‘по праву’ отимали надлежности и ако јесу нека нам кажу по ком правном документу су се руководили
  • „Српски народ је привржен СПЦ јер зна да је СПЦ најснажнији елемент српског идентитета. То нас је очувало као народ. Да није било СПЦ ми бисмо данас били расути по неким другим идентитетима и само ријетки би писали неке научне књиге и ми овдје не бисмо постојали

МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, изјавио је Срни да реакције опозиционара у Републици Српској на најављено враћање надлежности Српској показују да ни СДС ни ПДП не желе да се у БиХ поштује изворни Дејтон.

– Из личног комформизма, али и као дио погона за застрашивање Срба и Републике Српске, и Младен Иванић и Мирко Шаровић се понашају као политички аналитичари који грађанима Републике Српске преносе бошњачке и ставове међународне заједнице, али никако да чујемо ставове СДС-а и ПДП-а о томе хоћемо ли дозволити да нам отму све надлежности, да нам отму и шуме и пољопривредно земљиште и воде, и химну и заставу и ваздух. Ако нећемо то дозволити, онда нека изнесу став својих партија како ћемо се борити за своја Уставом гарантована права – нагласио је Додик.

Замољен да прокоментарише ставове које износе Иванић и Шаровић у вези са враћањем надлежности Српској, предсједник СНСД-а је оцијенио да се, нажалост, рјечник и аргументација и код Иванића и код Шаровића не разликују од аргументације СДА, па је јасно и чију трку трче два ветерана политике у Републици Српској.

– Република Српска не тражи ништа што јој не припада по Уставу, не спори ништа што припада БиХ по Уставу, и за своја права бориће се искључиво политичким и правним средствима. Све оне који нам ових дана поручују да немамо право да на такав начин изађемо из неуставних аранжмана, јер то није по праву, питамо јесу ли нам ‘по праву’ отимали надлежности и ако јесу нека нам кажу по ком правном документу су се руководили – нагласио је Додик.

Када је ријеч о онима из опозиције који говоре о санкцијама политичарима, али и другим лицима у Републици Српској и о њима говоре као да учествују у креирању спискова, Додик је поручио да не потцјењују народ у Републици Српској, а ни стару Библијску изреку – „нема ништа тајно што неће бити јавно“!

Додик је рекао и да је Република Српска у посљедњих 20 година изградила и обновила многе храмове и манастире, односно да је то учинио народ који вјерује, који је привржен СПЦ и који зна да је СПЦ најснажнији елемент српског идентитета.

– То нас је очувало као народ. Да није било СПЦ ми бисмо данас били расути по неким другим идентитетима и само ријетки би писали неке научне књиге и ми овдје не бисмо постојали – рекао је он.

Додик је истакао да је посјета патријарха Епархији бањалучкој веома значајна, те да је Република Српска данас дочекала његову светост у молитви за добро здравље вјерујућег народа.

– Увијек је посјета патријарха прилика за надахнуће, добробит и дар за народ овог простора. Добили смо низ добрих порука које иду за тим да морамо да се окупимо, да будемо јединствени, да вјерујемо једни другима, да имамо довољно стрпљења, да нађемо вољу и снагу да другога разумијемо и прихватимо и онда када се не мисли исто – рекао је Додик након састанка патријарха српског Порфирија са руководством Републике Српске и представницима појединих политичких партија, те додао:

– Ово је наша земља, наш крај, ми и о овоме желимо да одлучујемо,, а СПЦ и наша вјера нас учи да то урадимо смирено, посвећено и јединствено.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар