Странке

Додик лидерима „Осморке“: Не одустајемо од имовине и 9. јануара, али – деблокирајмо рад Савјета министара

ОТКРИО ДА ЋЕ СНСД ОДУСТАТИ ОД КАНДИДАТУРЕ ДЕНИСА ШУЛИЋА И ПРЕДЛОЖИТИ НЕКОГ ОД „ОСТАЛИХ“
  • Милорад ДОДИК: Ако је проблем 9. јануар и нама је проблем 1. март. Је ли неко мислио да се ми одричемо 9. јануара? Не, али и не очекујемо да се неко одрекне 1. марта
  • Састанку у Добоју присуствали И Жељка Цвијановић, Зоран Тегелтија, Обрен Петровић, Сања Вулић и Борис Јеринић. А са бошњачке стране: Нермин Никшић, Елмедин Конаковић, Нермин Огрешевић и Семир Ефендић

ИМОВИНА у Републици Српској је неупитна и отворени смо за разговоре како би се појаснила тренутна ситуација, јер је имовина Уставом БиХ и Дејтоном загарантована, рекао је предсједник СНСД-а Милорад Додик након састанка са бошњачким партнерима из ФБиХ.

Нагласио је да је СНСД повукао кандидатуру Дениса Шулића за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара због медијских спекулација које је наметнула СДА.

Истакао је да ће друго име бити разматрано у наредном периоду.

– Да не би био он тај који ће се потрошити, предложићемо некога из реда Осталих за то мјесто, у наредном периоду. Што се тиче осталих тема. Ствар је у томе да се деблокира начин одлучивања о важним темама. Ми желимо да деблокирамо одлучивање у Савјету министара. Важно је за све људе у БиХ да се деблокирају процеси – навео је Додик.

Додик је рекао како је СДА раније више од годину блокирала процес рада Савјета министара.

Додик је поновио да у Републици Српској неће одустати од питања имовине, али ни 9. јануара.

– Ако је проблем 9. јануар и нама је проблем 1. март. Је ли неко мислио да се ми одричемо 9. јануара? Не, али и не очекујемо да се неко одрекне 1. марта. То су теме које се неће склонити с дневног реда, али има много других које прво треба завршити – закључио је Додик.

Састанку СНСД-а и представника бошњачких странака у Добоју присуствовали су лидер СНСД-а Милорад Додик, потпредсједник странке Жељка Цвијановић, те Зоран Тегелтија, Обрен Петровић, Сања Вулић и Борис Јеринић.

На састанку су били и предсједници СДП-а Нермин Никшић, Народа и правде Елмедин Конаковић, НЕС-а Нермин Огрешевић, те Странке за БиХ Семир Ефендић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар