Странке

Додик након сусрета са Човићем и Никшићем: Ово је потпуно друкчије од времена СДА – рјешавамо питања

НЕРМИН НИКШИЋ: ИМАМО ФИНУ ЕНЕРГИЈУ И СИНЕРГИЈУ – НА ДОБРОМ СМО ПУТУ
  • Предсједник СНСД Милорад ДОДИК: Кад је била СДА, сваки дан смо од њих очекивали ударце па смо узвраћали. Сад се питања стављају на дневни ред и онда се гледа да се ријеше. Задовољан сам овим партнерством
  • Лидер ХДЗ-БиХ Драган ЧОВИЋ: Данас смо договорили да радимо на измјенама Изборног закона. Одредили смо по једну особу за то. Могуће је да ће први дио бити у вези са ЦИК-ом и механизамом провођења избора, али ће на ред доћи и све друге теме, јер је наша обавеза да у шест мјесеци након формирања власти то донесемо

Извор: РТРС

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, изјавио је данас да је задовољан партнерством са ХДЗ-ом БиХ и странкама „тројке“ на нивоу БиХ.

Након састанка делегација СНСД-а, ХДЗ-а БиХ и СДП-а БиХ у Мостару, рекао да је атмосфера била обећавајућа и потпуно другачија од оне из прошлих времена.

– Кад је била СДА, сваки дан смо од њих очекивали ударце па смо узвраћали. Сад се питања стављају на дневни ред и онда се гледа да се ријеше. Задовољан сам овим партнерством – нагласио је он.

Додик је најавио да ће заједничка сједница влада Републике Српске и ФБиХ бити одржана у четвртак, 8. јуна, и да ће на дневном реду бити “заједничка питања“.

Он је рекао да је планирано да наредни састанак страначких делегација, који се одржава на мјесечном нивоу, буде одржан у Сарајеву, те да ће домаћин бити бошњачка страна.

– Разговараћемо о темама које до тада не буду ријешене – закључио је Додик.

Одговарајући на питање новинара да ли ће средства из Европске уније бити одблокирана, Додик је истакао да „ЕУ никада не даје средства џабе, а уводи се нова пракса да се блокирају средства која су раније одобрена и зарађена“.

– То су средства која су договорена за раније пројекте који су реализовани. Уводи се нова пракса у којој за претходно, због нечега будућег, нешто блокирају – рекао је Додик.

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да су се на данашњем састанку, између осталог, договорили да ће интезивно радити на припреми нацрта измјена Изборног закона.

– Данас смо договорили и да дамо по једну особу која би кренула са припремом Изборног закона. И дали смо. Могуће да ће први дио бити у вези са ЦИК-ом, механизамом провођења избора, али ће на ред доћи и све друге теме, јер је наша обавеза да у шест мјесеци након формирања власти то донесемо – рекао је Човић.

Предсједник СДП-а БиХ Нермин Никшић рекао је да међу партнерима у власти на нивоу БиХ постоји „фина енергија и синергија“ за наставак реформи у земљи, додавши да ће се то наставити у наредном периоду.

– Свакако да нам предстоји даљи наставак на путу реформи и када је БиХ у питању и ФБиХ. На добром смо путу – рекао је Никшић.

Састанку у централи ХДЗ-а БиХ присуствовали су и Зоран Тегелтија, Небојша Радмановић и Никола Шпирић из СНСД-а, из ХДЗ-БиХ – Борјана Кришто и Дарјана Филиповић, а из СДП-а – Нерин Диздар.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар