Странке

Додик: Не желимо да у БиХ будемо реметилачки фактор, али одбијамо све интервенције странаца

ИЗЈАВА ПРЕДСЈЕДНИКА СНСД ПОСЛИЈЕ ЗАСЈЕДАЊА ГЛАВНОГ ОДБОРА СТРАНКЕ У СРПЦУ
  • „СНСД остаје при својим стратешким опредјељењима. Нисмо за улазак у НАТО, али јесмо за сарадњу. СНСД прихвата расправу о свим важним питањима на нивоу БиХ али одбацује било какву могућност интервениције било којег страног представника, органа или појединца. Санкције Русији нису исправан пут и од тога нема ништа“

МИ НЕ желимо бити реметилачки фактор у БиХ. Она се гради са два ентитета и три конститутивна народа и то је основ за било какав договор у будућности, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске и предсједник СНСД-а након сједнице Главног одбора СНСД-а која је одржана у Српцу.

– Ми нисмо за улазак у НАТО, али јесмо за сарадњу и то смо јасно поновили – рекао је Додик и поручио да СНСД остаје при својим стратешким опредјељењима.

Он је истакао да СНСД прихвата расправу о свим важним питањима на нивоу БиХ и одбацује било какву могућност интервениције било којег страног представника, органа или појединца.

Додик је навео да санкције Русији нису исправан пут и да од тога нема ништа.

Он је поновио да је веома задовољан свим што је урађено на сједници Главног одбора СНСД-а, на којој су изабрани потпредсједници странке, као и предсједништво и остала тијела.

Поручио је да је СНСД једногласним избором страначког руководства показао да је организационо и политички профилисана и јединствена политичка партија.

– Као што смо то рекли у анализи политичке и економске ситуације, свјесни смо да тренутна ситуација није уопште лака, да је изазовна и тражи потпуно једиство и организацију органа СНСД-а и сваког појединца – рекао је Додик.

Он је истакао да та ситауција тражи промјену приступа СНСД-а у свакодневном обављању дужности.

– Данас смо задужили новоизабрано Предсједништво СНСД-а да направи платформу, а кроз свој рад ја ћу се залагати да се изради кодекс понашања чланова СНСД-а на изабраним функцијама и обичних чланова странке – рекао је Додик.

Додик је најавио да ће сљедећа сједница Главног одбора СНСД-а бити одржана између 15. и 20. априла у Приједору, на којој ће бити ријечи о платформи за предстојеће изборе.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар