Странке

Додик, Павић и Ђокић – поново у коалицији за још четири године стабилности и развоја Српске

ДОДИК: УВЈЕРЕН САМ ДА ЋЕМО НА ОКТОБАРСКИМ ИЗБОРИМА ИМАТИ НАЈБОЉИ РЕЗУЛТАТ У ИСТОРИЈИ РС
  • Кандидате за обе кључне функције – предсједника РС и члана Предсједништва БиХ – даће СНСД
  • Упитан – ко ће бити кандидат коалиције за предсједника РС, Додик рекао да се врло добро зна ко ће бити, али да ће они изабрати тренутак када ће то саопштити

МИЛОРАД Додик, Марко Павић и Петар Ђокић, лидери СНСД-а, ДНС-а и СП-а, потписали су Споразум о предизборној и постизборној сарадњи.

Додик је рекао да су се коалициони партнери договорили да СНСД да оба кандидата, за предсједника и члана Предсједништва БиХ, те да ће остале функције бити подјељене на основу резултата избора.

„Ово је коалиција која ће дати одговоре на све изазове. Увјерени смо да ће ова коалиција освојити најбољи резултат у историји“, рекао је Додик, додајући да стабилност ове коалиције никада није била доведена у питање.

Додик је рекао да је веома оптимистичан, и да према јавном мњењу имају подршку између 65 и 70 одсто.

Павић је рекао да је потписивање Споразума логична посљедица односа који владају у коалицији те да ће се у будућем периоду концентрисати на економију и запошљавање у Републици Српској.

„Данашњи потписи су гаранција још четири године стабилности РС. Очекујемо да ћемо имати још већу подршку грађана“, рекао је Павић наглашавајући да је јако битно да се власт освоји на оба нивоа, односно у РС и БиХ.

Након потписаног Споразума, Ђокић је рекао да ће коалиција уложити максималне напоре у циљу економске стабилности и развоја.

„Нисмо побјегли ни од једног проблема који се појављивао, а тако ће бити и у будућности“, рекао је Ђокић додајући да се ради о најдуговјечнијој коалицији.

На питање ко ће бити кандидат за предсједника РС, Додик је рекао да се врло добро зна ко ће бити, али да ће они изабрати тренутак када ће то саопштити.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Pavic-i-Djokic-potpisali-Sporazum-o-predizbornoj-i-postizbornoj-saradnji/471246

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар