Странке

Додик: Српска ће у нове изборе ући са новим саставом изборних комисија – од општинских до републичке

ВЛАДА РС ПОЗВАЛА СВЕ ЧЛАНОВЕ ИЗБОРНИХ КОМИСИЈА ИЗ СРПСКЕ ДА ПОДНЕСУ ОСТАВКЕ
  • Предсједник СНСД Милорад ДОДИК: Учинићемо све да побједа начелника Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске – Николе Шобота – као градоначелника Бањалуке буде неупитна, а са њим на том мјесту ће почети нова историја града

КOМЕНТАРИШУЋИ одлуку Владе РС, којом су сви чланови органа за провођење избора из Српске позвани да поднесу оставке, Милорад Додик је рекао да ће Српска у нове изборе ући са новом структуром општинских и градских изборних комисија, као и новом структуром Републичке изборне комисије.

Нагласио је да ће до њиховог формирања доћи након што буде усвојен Изборни закон Републике Српске.

– Нико не каже да постојећи чланови неће бити дио нове структуре, али рјешења која добију из Сарајева могу да згужвају. Што се тиче нових рјешења, само ће важити она која ће издати Републичка изборна комисија, која ће бити изабрана и која ће бирати нову структуру – рекао је Додик.

Ми ћемо учинити све да побједа начелника Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске Николе Шобота, као градоначелника Бањалуке буде неупитна, а са њим на том мјесту ће почети нова историја Бањалуке, истакао је предсједник.

– Ово је прва званична номинација представљања кандидата за локалне изборе. Нама је част и захвалност доктору, што је прихватио ову кандидатуру, човјек који је све своје стручне, академске фазе прошао, који се показао веома оперативним. Успостављањем нечега, чега у Бањалуци никада није било, а то је кардиохирургија у Бањалуци, доказао је своје успјешно рукководство. Увјерен сам да ће он веома посвећено, својој Бањалуци, вратити најбоље што може да учини као градоначелник – истакао је Додик.

Навео је да је Српска поносна на кардиохирургију коју води доктор Шобот.

– Он има апсолутну подршку, а ми ћемо учинити све да његова побједа као градоначелника Бањалуке буде неупитна. Са њим на том мјесту ће почети нова историја Бањалуке. Република Српска је поносна на кардиохирургију коју води Шобот, који има апсолутну подршку – додаје Додик.

Једногласном одлуком Градског одбора СНСД-а Бањалука, за градоначелника је изабрана нестраначка личност, доктор Никола Шобот, чиме је СНСД показао да је отворена за стручне, способне и школоване људе, којима је општи интерес изнад личног, рекао је предсједник Градског одбора странке Бањалука Владо Ђајић на конференцији за медије.

На сједници Градског одбора СНСД-а Бањалука, одлучено је да је кандидат је СНСД-а за градоначелика Бањалуке Никола Шобот.

Влада Републике Српске саопштила је да је неприхватљиво наметање измјена и допуна Изборног закона БиХ од самозваног високог представника у БиХ и позвала све чланове органа за провођење избора из Српске да поднесу оставке на дужност.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар