Странке

Додик: Српска и Србија пролазе кроз тешка времена, морамо добро размислити како даље

НАГЛАСИО: ОБЈЕДИНИМО СЕ , ПОБЈЕДИЋЕМО – ПОДИЈЕЉЕНА ВЛАСТ БИ ВОДИЛА УРУШАВАЊУ СРПСКЕ
  • „Морамо одредити шта ћемо нашем народу понудити као опцију. Ушли смо у деценију коју су већ на почетку обиљежили проблеми, а неки од њих још трају… Морају се заједнички тражити одговори и направити план како дјеловати“
  • „Заједничким снагама пронаћи ћемо начин како се односити према свим нападима које долазе од великих и моћних. Морамо се борити за наш начин живота, језик, културу, вјеру, Републику Српску и наш народ гдје год да се он налази“

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, изјавио је данас да је патриотизам кључна ријеч за опстанак српског народа те истакао да је циљ владајуће коалиције у Републици Српској мир и стабилност.

„Ако нема патриотизма, ако нисте одговорни и лојални својој заједници, онда ни као појединац не можете да успијете“, рекао је Додик у обраћању на Скупштини Уједињене Српске у Бањалуци.

Додик је истакао да су мир и стабилност данас кључне ријечи у политичком животу и да сви они којима је то циљ могу да рачунају на политичку подршку.

Он је истакао да перспектива није нестабилно друштво. „Нисмо овдје да рушимо, него да градимо и увјерен сам да ћемо заједно наћи начина да наша мишљења, различита понекад, ујединимо“, рекао је Додик.

Предсједник СНСД-а је рекао да Република Српска, али и Србија, пролазе кроз тешка времена и изазове и да свијет данас није исти као што је био прије десет година.

„Морамо добро размислити како ћемо се даље кретати и шта ћемо нашем народу понудити као опцију. Ушли смо у деценију коју су већ на почетку обиљежили проблеми, а неки од њих још трају“, рекао је Додик

Он је истакао да се морају заједнички тражити одговори и направити план како дјеловати.

„Да бисте имали снагу и моћ да то спроведете морамо радити заједно. Те идеје су за друштво корисне ако сте власт. Ако сте опозиција, све ваше жеље остају само жеље“, рекао је Додик.

Он је изразио увјерење да ће се заједничким снагама пронаћи начин како се односити према свим нападима које долазе од „великих и моћних“.

„Морамо се борити за наш начин живота, језик, културу, вјеру, Републику Српску и наш народ гдје год да се он налази“, рекао је Додик.

Додик је рекао да Република Српска има територију, становништво и ефикасну власт, те да је од кључне важности за њену будућност да ли ће наставити имати компактне институције и јаку институционалну власт или ће имати подијељену власт.

„Подијељена власт значи ужурбану пропаст Републике. Зато се објединимо око наше заједничке платформе, око наших заједничких кандидата и бићемо побједници“, рекао је Додик.

Предсједник СНСД-а је указао да је дијалог једино рјешење, те да је важно разговарати о свим битним стварима, као што је повећање плата, побољшање права и положај радника и стварање услова да људи остају у Републици Српској.

Додик је честитао предсједнику Уједињене Српске Ненаду Стевандићу седам година успјешног рада странке, те изразио наду да ће заједничким снагама наставити да се боре за Републику Српску.

Он је истакао да су ове двије политичке партије заједничким снагама прошле тежак период, те да су сви успјеси дио заједничких напора.

„Да нисмо предано радили, Република Српска данас не би имала стабилност“, рекао је Додик.

Стевандић: Храбро и паметно се борити за Српску

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је данас у Бањалуци да је циљ ове странке снажна Република Српска, те да се за њу треба храбро и паметно борити.

Стевандић је рекао да је циљ ове странке и да демонстрира саборност, јединство и дијалог.

„Да покажемо да на најбољи могући начин можемо да се бавимо Републиком Српском, да у њој буде конкуренција добрих људи и идеја“, рекао је Стевандић новинарима, прије почетка Скупштине Уједињене Српске.

Он је истакао да је једино Република Српска важна и да је то идеја око које треба сви да се окупе.

Стевандић је навео да је седма по реду Скупштина странке значајан догађај за Бањалуку и Републику Српску, те захвалио гостима који су дошли из Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније и осталих крајева региона, како би увеличали овај скуп.

Скупштини су, између осталих, присуствовали и предсједници СНСД-а Милорад Додик и СП-а Петар Ђокић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар