Странке

Додик: Требиње је град наших побједа и значајан центар српског народа на југу

НАРЕДНИХ ГОДИНА ПОЧЕЋЕ ГРАДЊА АУТО-ПУТА КА БИЛЕЋИ, ФОЧИ И ВИШЕГРАДУ
  • „Све смо учинили да овај град буде бољи, љепши, посјећенији. Овдје је све више људи који долазе са стране, све више је послова. Требињци то заслужују”
  • Додик појаснио да ће идентификационе карте бити дате свима који су са ових простора, а примили су држављанство Аустрије, Њемачке или Аустралије. Карте ће им омогућити да у Српској имају статус домаћих лица у погледу промета некретнина, отварања предузећа и коришћења одређених услуга

МИЛОРАД Додик, кандидат СНСД за предсједника Републике Српске, рекао је у Требињу још мора да буде направљен аеродром и да се ојача енергетска стабилност цијеле Републике Српске јер је то град који се развија и који у перспективи види као један од значајнијих центара српског народа на југу.

Додик је новинарима прије предизборне трибине рекао да је Требиње град побједа СНСД-а, и у политичком и у сваком другом смислу, те да заслужује све те инфраструктурне пројекте.

„Све смо учинили да овај град буде бољи, љепши, посјећенији. Данас када се окренем иза себе, могу да примијетим да је Требиње постигло много успјеха управо на том плану. Овдје је све више људи који долазе са стране, све више је и послова. Требињци то заслужују”, рекао је Додик.

Он је навео да ће у наредних неколико година почети градња и ауто-пута од Требиња ка Билећи, Фочи и Вишеграду.

„Овдје ћемо ускоро почети да градимо велику болницу која ће коштати више од 100 милиона КМ”, рекао је Додик.

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици девет Лука Петровић рекао је да Република Српска за ове изборе има само један избор, а то су кандидати за инокосне функције Жељка Цвијановић и Милорад Додик – људи који су иза себе оставили дјела.

„Тандем Милорад Додик и Жељка Цвијановић треба да настави започете пројекте и нове визије да се остварују. То могу само они. Немамо се чега стидјети, поносни смо на сва дјела која су остварена и мислимо да ће тај тандем наставити да руководи Српском”, истакао је Петровић.

Најкасније до Нове године – закон о додјели идентификационих карата

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да ће најкасније до Нове године бити донесен закон о додјели идентификационих карата за Србе који су са ових простора, а имају страно држављанство.

Додик је појаснио да ће идентификационе карте бити дате свима који су са ових простора, а примили су држављанство Аустрије, Њемачке или Аустралије, а карта ће им омогућити да у Српској имају статус домаћих лица у погледу промета некретнина, отварања предузећа, коришћења одређених услуга.

– На основу закона који ће бити стављен у процедуру вјерујем да ће нови сазив Народне скупштине Републике Српске најкасније до Нове године донијети тај пропис – рекао је Додик новинарима у Требињу.

Он је додао да је тај закон у изради и да ће, чим се формира нови сазив парламента, бити предложено његово усвајање.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар