Странке

Додик у Сребреници: Српска ће на миран начин и формално постати држава

„ДРУГА ПОЛУГА НАШЕГ РУКОВОЂЕЊА ЈЕ САРАДЊА СА СРБИЈОМ, МАЂАРСКОМ, РУСИЈОМ...“
  • „Српска не признаје никакв дух Дејтона, што желе да наметну, већ само слово, односно дејтонски Устав, не жели рат, већ мир.БиХ на овакав начин не може опстати јер је већ подијељена“
  • „Кристијан Шмит није именован у Савјету безбједности УН и он за Републику Српску није прихватљив и ништа не представља. Са њим се састаје моја противкандидаткиња Јелена Тривић, а ја идем на састанак са Путином, па нека бирачи оцијене ко се бори за Српску и њену слободу, а ко за подаништво“

МИЛОРАД Додик, кандидат СНСД за предсједника Републике Српске, рекао је да се мора обезбиједити јединство руководства и нормално функционисање власти у Републици Српској с циљем њеног развоја и просперитета, али и уважавања у свијету.

“Наша политика дугорочно кореспондира са ставовима Српске православне цркве и то је прва полуга нашег руковођења, друга је сарадња са Србијом и трећа са свима који желе да сарађују са Републиком Српском, као што су Мађарска и посебно Русија”, рекао је Додик на предизборном скупу у Сребреници.

Додик је истакао да је досадашњи рад кадрова СНСД-а свугдје видљив јер се радило, улагало и градило, а тако ће се наставити и послије октобарских избора.

Он је нагласио да је у претходном периоду био је изложен страшним притисцима као српски члан Предсједништва БиХ, али да није дозволио да се уведу санкције Русији као ни развлашћивање Републике Српске.

Додик је поновио да Република Српска не признаје никакав дух Дејтона, што желе да наметну, већ само слово, односно дејтонски Устав, не жели рат, већ мир.

“БиХ на овакав начин не може опстати јер је већ подијељена и у будућем времену Република Српска ће и формално на миран начин постати држава и нећемо дозволити понижавање нашег народа”, истакао је Додик.

Додик је нагласио да су кандидати ове странке спремни да обезбиједе мир, развој, изградњу и да у периоду свјетске кризе за енергентима неће дозволити да поскупи струја, а обећао је инвестирање у Бању Губер и друге пројекте у Сребреници.

Он је подсјетио да Кристијан Шмит није именован у Савјету безбједности УН и да он за Републику Српску није прихватљив и ништа не представља.

“Са њим се састаје моја противкандидаткиња Јелена Тривић, а ја идем на састанак са (предсједником Русије Владимиром) Путином, па нека бирачи оцијене ко се бори за Српску и њену слободу, а ко за подаништво. Ми знамо направити државу, а странци хоће да нас зауставе, али мој сан ће бити једног дана остварен”, рекао је Додик.

Он је позвао грађане да гласају за кандидате СНСД и истакао да су они гаранција слободне и перспективне Републике Српске, увјерен да ће Жељка Цвијановић и остали представници ове странке чврсто заступати српске интересе у Сарајеву.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да су кандидати ове странке доказани и позвала бираче да им дају подршку.

Она је истакла да ће наставити да заступа српске интересе и Републику Српску у Сарајеву на исти начин како је то чинио Додик који је највећа гаранција успјешног одупирања Републике Српске свим притисцима са стране и изазовима који се пред њу постављају.

На скупу су представљени кандидати ове странке за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице три на чијем је челу Радован Вишковић, који је напоменуо да је данас Дан српског јединства, националне заставе и слободе и да се тога никада нећемо одрећи.

“Слобода је српски народ коштала великих жртава кроз историју и то је суштина нашег битисања којег се никада нећемо одрећи. Слободу и српске интересе достојно ћемо заступати у Сарајеву, а наставићемо да градимо нашу Републику Српску”, поручио је Вишковић.

Он је посјетио на кључне пројекте који су реализовани под вођством СНСД-а и од изузетног су значаја за Сребреницу, те најавио нова улагања.

На трибини су представљени кандидати те странке за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице седам међу којима и Коса Зекић и Радомир Павловић из Сребренице.

Павловић је најавио 12 узастопну побједу СНСД-а у Сребреници на предстојећим изборима 2. октобра.

Велико је срце наших људи

Додик је заједно да предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић, премијером Радованом Вишковићем и министром спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташом Кошарцем посјетио хуманитарни базар младих у Братунцу.

“Велико је срце наших људи, посебно наше дјеце. Поносан сам на ове дјечаке и дјевојчице што су организовали хуманитарну акцију како би помогли својој другарици Тијани Радовић из Братунца, која је обољела од акутне лимфобластне леукемије”, написао је Додик на “Инстаграму”.

Он је захвалио свима који су издвојили одређена лична средства за помоћ Тијани и њеној породици да би могла да настави лијечење у Болоњи.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар