Странке

Додик: Владајуће странке да саме одлуче о изласку на изборе – да не дамо опозицији да растури Српску

НАЈАВИО ОДЛИЧАН РЕЗУЛТАТ И ПОЗВАО ЈАВНОСТ ДА СЕ „ОТКЛОНИ ОД ОПОЗИЦИЈЕ“ И УСКРАТИ ЈОЈ ПОВЈЕРЕЊЕ
  • Предсједник СНСД Милорад ДОДИК: То је одлука која је под морање зато што је сценарио за који знамо, а то је да су се међународни фактор и опозиција договорили да ће провести изборе под било коју цијену и настојати да их имплементирају. То морамо да спријечимо, а то ћемо урадити нашим изласком на изборе. Ово није признавање било какве одлуке Шмита. Идемо даље са усвајањем Изборног закона Српске
  • Резолуција о Сребреници је нелегално покренута иницијатива. То је само муслимански хир у БиХ. Није било одлука нити једног органа у БиХ. То је унилатерални кривични чин. Позивам све Србе да игноришу ту тему

Извор: РТРС

МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, изјавио је да се владајућа коалиција у Републици Српској усагласила да сугерише свим партијама у коалицији да донесу појединачне одлуке и изађу на изборе.

– То је одлука која је под морање зато што је сценарио за који знамо, а то је да су се међународни фактор и опозиција договорили да ће провести изборе под било коју цијену и настојати да их имплементирају. То морамо да спријечимо, а то ћемо урадити нашим изласком на изборе. Ово није признавање било какве одлуке Шмита. Идемо даље са усвајањем Изборног закона Српске – рекао је Додик.

Он је истакао да не желе да дозволе опозицији да „растури Републику Српску“.

– Нећемо дозволити да се скрнави Српска – рекао је Додик.

Додик је истакао да је опозиција јуче, непојављивањем на састанку представника политичких партија са сједиштем у Српској, које имају посланике у Парламенту и одборнике у скупштинама градова, поручила да је њихов став да желе изаћи на изборе.

Он је рекао да ће владајућа коалиција показати да ће добити изборе и најавио одличан резултат.

– Позивам јавност да се отклони од опозиције и да им не даје повјерење – рекао је Додик.

Додик је рекао да је резолуција о Сребреници нелегално покренута иницијатива.

– Позивам све Србе да игноришу ту тему. Наш став је јасан: нелегално покренута иницијатива. То је само муслимански хир у БиХ. Није било одлука нити једног органа у БиХ. То је унилатерални кривични чин – навео је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Истакао је да ће све ово дјеловање довести до убрзаног распада БиХ, него што могу да замисле.

– Обично оваквим ровитим друштвено политичким околностима, увијек један догађај буде иницијална каписла да се неке ствари разријеше – каже Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар