Странке

ГО СНСД: Сједињене Државе воде хибридни рат и против Српске која парира западним моћницима

ПОТПРЕДСЈЕДНИЦИ СТРАНКЕ СУ: Ж. ЦВИЈАНОВИЋ, Р. ВИШКОВИЋ, С. ВУЛИЋ, М. БОЈИЋ И Л. ПЕТРОВИЋ
  • Предсједник СНСД Милорад ДОДИК: Западне земље желе да завладају овим простором. САД и „Објективни Запад“ кренули су у хибридни рат против свих који не размишљају као они. Једна од њихових теза јесте и нестанак Републике Српске. Данас постоје два питања која интересују Запад. Везана су за Косово и Метохију и Републику Српску. Све остало ријешили су уз помоћ својих сателита у региону
  • За генералног секретара СНСД изабран је Срђан Амиџић, предсједник Политичког савјета је Небојша Радмановић, а предсједник Економско-социјалног савјета Никола Шпирић

У СРПЦУ је одржана сједница Главног одбора СНСД-а, изабрани су потпредсједници и генерални секретар, те пресједништво странке.

Сједници је присуствовало 347 делегата од њих 410.

Изабрано је и пет потпредсједника странке, а то су: потпредсједник задужен за међународне односе Жељка Цвијановић, потпредсједник задужен за сарадњу са институцијама Републике Српске Радован Вишковић, потпредсједник задужен за сарадњу са институцијама на заједничком нивоу Сања Вулић, потпредсједник задужен за сарадњу са локалним заједницама и невладиним организацијама Мирослав Бојић, и потпредсједник задужен за сарадњу са јавним предузећима Лука Петровић.

Генерални секретар је Срђан Амиџић, и сви приједлози су једногласно прихваћени од делегата.

Изабрани су и чланови политичког савјета, а предсједник тог тијела је Небојша Радмановић. Предсједник економско социјалног савјета је Никола Шпирић.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је Српска значајно зауставила бахатост западних моћника чији су потези постали очајнички и поручио да је СНСД партија која носи одговорност за судбину народа на овом простору.

Образлажући извјештај о економској и политичкој ситуацији у Српској и свијету, Додик је рекао да је евидентно да западне земље желе да завладају овим простором и да су Сједињене Државе покренуле хибридни рат против оних који нису за њихове политике.

– Данас се у свијету сви позиционирају, и у том контексту треба гледати и нашу позицију. „Објективни Запад“ како га данас зову, предводе САД и очигледно да су они кренули у хибридни рат против свих оних који не размишљају као они. Једна од њихових теза јесте и нестанак Републике Српске. Данас постоје два питања која интересују Запад. Везана су за Косово и Метохији и Републику Српску. Све остало ријешили су уз помоћ својих сателита у региону – поручио је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Додик је навео да је јасно да ће се мучење кроз које Српска пролази наставити и да ће разним отимањем покушати да униште вољу за борбом.

– Разни амбасадори и даље ће долазити под окриљем колективних идеја које су неостварљиве – рекао је Додик и додао да је сасвим виљдљиво да је Европа постала зависна од САД.

Он је додао да су пред Главним одбором СНСД-а јасни задаци који се односе на избор органа странке која је јака и побједничка.

– Ово засједање долази у сложеним политичким условима и зато ћемо данас донијети најважније одлуке – истакао је Додик.

Сједници Главног одбора, између осталих, поред Додика, присуствовали су и високи функционери ове странке Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Синиша Каран, Никола Шпирић, Ален Шеранић, Денис Шулић, Милош Букејловић, Данијел Егић, Саво Минић, Сања Вулић, Сташа Кошарац, Радован Ковачевић, Сњежана Новаковић Бурсаћ, Срђан Амиџић и Жељка Стојичић.

Чланови Главног одбора су били упознати са очекивањима у вези са локалним изборима ове године.

Разматрана је и актуелна политичка ситуација у Српској и БиХ.

Сједница Главног одбора СНСД-а одржана је у Спортској дворани „9. јануар“ у Српцу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар