Главно Странке

Извршни комитет СНСД: Српска стабилна – нема изазова који могу да је угрозе

ДОДИК: ПОЛИТИЧКА СИТУАЦИЈА НА НИВОУ БиХ ЈЕ ЛОШИЈА НЕГО РАНИЈЕ – СТРАНЦИ СЕ ВИШЕ МИЈЕШАЈУ
  • Предсједник СНСД Милорад ДОДИК: Република Српска тражи да хитно на дневни ред буду стављени инвестициони и развојни пројекти који долазе из Српске, у складу са договором који је претходио формирању власти на овом нивоу

Извор: РТРС

ИЗВРШНИ комитет СНСД-а констатовао је данас да је политичка и економска ситуација у Републици Српској стабилна и да нема изазова који могу да их угрозе, рекао је лидер СНСД-а Милорад Додик након сједнице овог комитета.

Додик је истакао да да у Републици Српској функционишу све институције, како на републичком, тако и на локалном нивоу.

– Српска има стабилне институције, Народна скупштина доноси одлуке у складу са планом, а у локалним заједницама функционишу све институције – рекао је он.

Када је ријеч о економској ситуацији, он је навео да су измирене све обавезе и забиљежен раст извоза и броја запослених.

– Стање је добро, Република Српска не види изазове у том погледу, инфлација јењава и у односу на децембра је нижа. Дакле, економски показатељи су добри – истакао је Додик.

Он је рекао и да је забиљежен раст плата у Српској.

– Статистички, раст плата у Српској је већи него што је инфлација. Смањили смо задуженост и она је на историјском минимуму. У међувремену није било задужења – нагласио је Додик.

Додик је рекао да је политичка ситуација на нивоу БиХ лошија него раније и да је већи степен мијешања међународног фактора у унутрашња питања.

Он је нагласио да Република Српска тражи да хитно на дневни ред буду стављени инвестициони и развојни пројекти који долазе из Српске, у складу са договором који је претходио формирању власти на овом нивоу.

Додик је рекао да је разговарано и о стању у СНСД-у, односно унутрастраначким изборима и утврђивању датума сабора ове странке.

 

Тагови

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар