Странке

Кошарац: Вријеме је да се дио партнера у власти на нивоу БиХ отргне из загрљаја западних ментора

„СРПСКА ЈЕ ВРЛО ОПРЕЗНА ПОВОДОМ ШАРЕНИХ ЛАЖА КОЈЕ БиХ НУДЕ ЕВРОПСКА ДЕЛЕГАЦИЈА И САВЈЕТ ЕВРОПЕ“
  • Члан Предсједништва СНСД Сташа КОШАРАЦ: У свему мора бити видљив уставни капацитет Републике Српске, а потпуно је јасно да ОХР мора бити затворен, те да Кристијан Шмит мора бити послат кући

ЧЛАН Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац рекао је у Сарајеву да је добро да у континуитету постоје разговори политичких структура које чине власт на нивоу БиХ, а да је на дијелу партнера из Федерације БиХ да се охрабре и отргну из загрљаја западних ментора, који су присутни у Сарајеву.

Кошарац је, одговарајући на питање новинара о сутрашњем састанку лидера странака у власти на нивоу БиХ у Мостару, истакао да су СНСД и коалициони партнери понудили рјешења за Закон о судовима у БиХ и Закон о спречавању сукоба интереса у институцијама БиХ, наводећи да се не одустаје од ставова који су утемељени у складу са Уставом и политичким принципима.

Он је нагласио да је Република Српска врло опрезна на, како је рекао, шарене лаже које Европска делегација и Савјет Европе нуде БиХ.

Кошарац је рекао да у свему мора бити видљив уставни капацитет Републике Српске, додајући да је потпуно јасно да ОХР мора бити затворен, те да Кристијан Шмит мора бити послат кући.

– И да партнери који долазе из дијела ФБиХ схвате да је важност на изради суверенитета БиХ једино могућа уз договор легитимно изабраних представника три конститутивна народа и два ентитета и то је једини уставни пут БиХ – рекао је Кошарац и додао да је све остало авантура америчког амбасадора Мајкла Марфија и Шмита.

Лидери СНСД-а, ХДЗ-а и странака „Тројке“ из Федерације БиХ коју чине СДП, Народ и правда и Наша странка, претходни састанак имали су 8. фебруара у Сарајеву.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар