Странке

Ковачевић: Додик је досад у Предсједништву БиХ урадио више него Иванић за сву каријеру

ИГОР ЦРНАДАК ЈЕ БИО ЈЕДАН ОД ВОЂА КАМПАЊЕ ДА СЕ СРПСКА СПРЕМА ЗА РАТ
  • Портпарол СНСД Радован КОВАЧЕВИЋ: „Младен Иванић је недавно био предавач на Политичкој академији СДА, гдје је, улизујући се ваљда њима, надајући се да ће поново да га изаберу за свог малог партнера, говорио како је он тај који је пренио све значајне надлежности са Републике Српске на ниво БиХ и како је најзаслужнији за изградњу државе БиХ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик дефинитивно је учинио много више за годину дана у Предсједништву БиХ него што Младен Иванић у својој комплетној и сада већ завршеној политичкој каријери, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

„Иванић прибјегава једној врсти напада како бисмо некако заборавили то да је недавно био предавач на Политичкој академији СДА, гдје је, улизујући се ваљда њима, надајући се да ће поново да га изаберу за свог малог партнера, говорио како је он тај који је пренио све значајне надлежности са Републике Српске на ниво БиХ и како је најзаслужнији за изградњу државе БиХ“, рекао је Ковачевић Срни, коментаришући изјаву Иванића да Додик није урадио ништа у досадашњем дијелу свог мандата у Сарајеву.

Овдје се, каже Ковачевић, не ради о нечему што ми измишљамо или фабрикујемо, већ се ради о видео-прилогу који свако од грађана може да погледа на Јутјубу и који је објавила и СДА.

„Када су у питању резултати, морам да кажем да ми не можемо да се изборимо са њиховим резултатима. Дакле, то је апсолутно смијешно. Ми бисмо вољели да су они остварили било какве резултате и да су грађани Српске имали било какву корист од тога што су они били у Савјету министара, али нажалост, то се није десило. Једино што се десило је да су они наносили штету угледу, првенствено међународном угледу Републике Српске“, навео је Ковачевић.

Он је навео да је (министар спољних послова у Савјету министара у техничком мандату) Игор Црнадак био један од предводника лажне међународне кампање у којој се у свим свјетским медијима говорило о томе да Република Српска наводно формира неке паравојне формације и да ће да изазове ратне сукобе.

„Дакле, они су пласирали такве лажи не би ли некако изазвали међународну интервенцију и не би ли некако кроз ту међународну интервенцију дошло од смјене власти, јер су свјесни да на изборима и код грађана Српске немају апсолутно никакве шансе“, рекао је Ковачевић.

Он је навео да се њихов резултат и њихова политика можда најбоље огледа кроз изборни резултат Иванића, који је доживио најубједљивији пораз у историји избора Српске.

„Када је у питању њихова прича о НАТО-у, морам да кажем да је некада у Српској постојао консензус свих политичких партија да је потребно да Српска и БиХ иду ка чланству у НАТО и да су се у складу са тим консензусом, за који су гласали све политичке странке у Српској, понашали представници Републике Српске на нивоу БиХ из СНСД-а“, рекао је Ковачевић.

Он истиче да је касније дошло до промјене става у Српској, те да је у Народној скупштини усвојена резолуција о проглашењу војне неутралности Српске, што је морало да буде обавеза за све представнике Републике Српске на нивоу БиХ.

„Нажалост, Иванић је пар мјесеци послије усвојио Стратегију спољне политике БиХ у којој је јасно назначено да је МАП, дакле, пут према чланству у НАТО, дио компромиса у БиХ“, рекао је Ковачевић.

Он је навео да је то била ноторна лаж и ригидно игнорисање воље грађана Српске исказано у њеној најзначајнијој законодавној институцији – Народној скупштини.

„Оно што СНСД покушава и оно што је једина намјера СНСД-а у наредном периоду је да покушамо зауставити штету коју су они нанијели Српској, да покушамо вратити све оно што су они пренијели на ниво БиХ о чему Иванић говори на Политичкој академији СДА“, рекао је Ковачевић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар