Странке

Ковачевић: Саопштење америчке амбасаде је чисти безобразлук и провокација

МИЈЕШАЊА СТРАНИХ АМБАСАДОРА И ЛАЖНИХ ВИСОКИХ ПРЕДСТАВНИКА САМО УБРЗАВАЈУ НЕСТАНАК БиХ
  • Портпарол СНСД Радован КОВАЧЕВИЋ: Свака прича о неопходности промјене Устава БиХ није ништа друго до рушење договора и саме могућности да се постигне договор кључних унутрашњих фактора у БиХ. А то би аутоматски значило и крај европског пута БиХ
  • „Нека нико не сумња да Република Српска никада неће дозволити да се промијени карактер БиХ. Она може бити искључиво земља три равноправна конститутивна народа и два равноправна ентитета или је неће бити, а Републике Српске ће сасвим сигурно бити“

СВАКО ко је за рушење договора политичких представника три конститутивна народа и два ентитета у БиХ из Лакташа је непријатељ БиХ, јер се директно залаже за њену нестабилност, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је рекао да сумња да постоји било ко нормалан ко може да повјерује да ико, па била то и Амбасада САД, жели боље БиХ од свих нас који у њој живимо и од чијих одлука зависе наши, а не њихови животи.

Зато је, указао је он, свака прича о неопходности промјене Устава БиХ ништа друго до рушење договора и саме могућности да се постигне договор кључних унутрашњих фактора у БиХ.

– Не смијемо да заборавимо да кажемо да би то аутоматски значило и крај европског пута БиХ. Зато морамо да нагласимо још једном да само договор, консензус и компромис представника три народа и два ентитета у БиХ омогућавају опстанак и будућност за БиХ, док наметања одлука и мијешања у политички живот БиХ странаца, правих или лажних високих представника или амбасадора само убрзавају нестанак БиХ – указао је Ковачевић, који је и делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Она је нагласио да „зато морамо јасно да кажемо да је јучерашње саопштење америчке Амбасаде чисти безобразлук и провокација и то је нешто што се мора назвати правим именом“.

– Нико не треба да сумња у то да Република Српска никада неће дозволити да се промијени карактер БиХ. БиХ може бити искључиво земља три равноправна конститутивна народа и два равноправна ентитета или је неће бити, а Републике Српске ће сасвим сигурно бити – закључио је Ковачевић за Срну.

Америчка Амбасада у Сарајеву навела је у јучерашњем саопштењу да, како кажу, „БиХ не може у ЕУ без измјене Устава, односно Дејтонског споразума“.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар