Странке

Миличевић: Са Шмитом се никад нисам срео – СДС је одбио да дође на састанак с њим у Бањалуци

„НИ ЈА НИ СДС НИСМО ТРАЖИЛИ ДА СМИЈЕНИ ДОДИКА, А ОСТАЛИ ЋЕ – РЕЋИ ЗА СЕБЕ“
  • Предсједник СДС Милан МИЛИЧЕВИЋ: Не знам да ли је (ово што се догодило) револт, фрустрација или сујета Шмита на такву нашу одлуку и његов неуспјели долазак у Бањалуку преко леђа опозиције. Не знам, али могуће је

Извор: РТРС

МИЛАН Миличевић, предсједник СДС, рекао је за РТРС да није тражио од Кристијана Шмита да смијени предсједника Републике Српске Милорада Додика.

– Из угла СДС-а и мене као предсједника странке, то није тачно, а остали ће рећи за себе. Ја нисам имао прилику чак ни видјети се у животу са Шмитом нити разговарати с њим, али и да јесам, рекао бих оно што сам више пута поновио – разговор са човјеком који нема легалитет и легитимитет као високи представник по било којим питањима, посебно по овом, бесмислен је и ми то не бисмо урадили. СДС је одбио и да присуствује састанку који је био заказан у Бањалуци и да ли је то револт, фрустрација или сујета Шмита на такву нашу одлуку и његов неуспјели долазак у Бањалуку преко леђа опозиције, то не знам, али могуће је – истакао је Миличевић.

На питање да ли ће тужити Шмита за клевету због ових тврдњи, Миличевић је рекао да у овом тренутку не размишља о томе.

– Нисам размишљао о томе јер не желим да учествујем у том блату, али ако Предсједништво СДС-а буде сматрало да то треба учинити, не бјежим од тога – рекао је он.

Шмит је изјавио да су лидери опозиције у Републици Српској тражили од њега да са политичке сцене уклони Додика.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар