Странке

Недељко Чубриловић предложен за предсједника Демоса

ОСНИВАЧКА СКУПШТИНА СА 1000 УЧЕСНИКА 22. ДЕЦЕМБРА У БАЊАЛУЦИ
  • Демос ће имати предсједника Народне скупштине Републике Српске с обзиром да је на тој позицији Чубриловић, једног министра у Влади, три посланика у парламенту Српске и више од 70 одборника у градским и општинским скупштинама

ОСНИВАЧКА скупштина Демократског савеза (Демос) биће одржана сутра у Бањалуци, а за њеног предсједника биће предложен Недељко Чубриловић, потврдио је данас Срни члан Иницијативног одбора за оснивање ове политичке партије Боран Босанчић.

Босанчић је истакао да је све спремно за оснивачку скупштину на којој очекују присуство око 1.000 делегата из цијеле Српске и госте из других политичких партија.

„На оснивачкој скупштини биће донесена одлука о оснивању нове политичке партије, а потом бирани предсједник странке, чланови главног одбора, статутарне комисије и наџорног одбора. На првој сједници главног одбора биће бирани остали органи, односно замјеник предсједника, потпредсједници и генерални секретар“, рекао је Босанчић.

Према његовим ријечима, у овој фази биће бирано 120 чланова главног одбора, а статутом Демократског савеза предвиђена је могућност кооптирања одређеног броја чланова.

„Они ће бити кооптирани из других општинских одбора гдје већ преговарамо о њиховом оснивању и имамо повјеренике, а јављају нам се чак и одборници других странака“, каже Босанчић.

Чубриловић је раније изјавио да ће основа политике Демоса бити ангажовање на развоју реалног сектора и друштва које ће бити по мјери народа.

„Демос је странка центра, десно оријентисана, национално освијешћена, те ће се тако и понашати“, истакао је Чубриловић и подсјетио да је њихово основно чланство оно које је било и у ДНС-у и да то потврђују чланови Главног одбора, општински одбори и одборници те странке који су им се прикључили, али да рачунају и на раст подршке.

Демос ће имати предсједника Народне скупштине Републике Српске с обзиром да је на тој позицији Чубриловић, министра у Влади, три посланика у парламенту Српске и више од 70 одборника у градским и општинским скупштинама.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар