Странке

Нешић: Бећировић и Хелез умислили су да су неки битни јастребови, а утицај им је – кокошији

ОН ЈЕ ОСУЂЕН ЗБОГ ДАВАЊА ЛАЖНОГ ИСКАЗА, А У ПАРЛАМЕНТУ САМ 4 ГОДИНЕ СЛУШАО КАКО ВИЧЕ „УХАПСИТЕ ДОДИКА“
  • Нагласио: Дениса Бећировића нико не слуша ни у његовој партији, али он од Брисела тражи да предсједнику Републике Српске уведу санкције. Не зна несрећни Денис да Милорад Додик само говори оно што мисли српски народ и да нас не могу све похапсити нити санкционисати. Ми само бранимо Дејтонски мировни споразум од неодговорних бошњачких политичара и њихових плаћених странаца

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да су Денис Бећировић и Зукан Хелез умислили да су неки битни јастребови, а утицај им је раван кокошијем и једино што им веома ефикасно полази за руком јесте да руше БиХ.

– Парадокс је, али истина, да у овом моменту Република Српска брани Устав БиХ, па и саму БиХ, од фундаменталиста попут Бећировића и Хелеза – указао је Нешић.

Он је у изјави за Срну истакао да Бећировића нико не слуша ни у његовој партији, али би да влада и Бриселом, па тражи од њих да предсједнику Републике Српске Милораду Додику уведу санкције.

– Не зна несрећни Денис да Милорад Додик само говори оно што мисли српски народ и да нас не могу све похапсити нити санкционисати. Ми само бранимо Дејтонски мировни споразум од неодговорних бошњачких политичара и њихових плаћених странаца који би поново једном народу да одузму конститутивност и равноправност – истакао је Нешић.

Што се тиче Хелезовог позива да Додик буде ухапшен, Нешић је подсјетио да је четири године сједио са њим у парламенту и слушао га како узвикује: „Ухапсите Додика!“.

– А онда је све то заборавио да би био министар и затражио Додикову подршку за своју министарску фотељу. Ето, колико је Зукан Хелез озбиљан и искрен. Вјероватно му и сада треба нешто. Ако мисли да је сјео на позицију и да ћемо ми трпити да је злоупотребљава против интереса српског народа и Републике Српске – преварио се – поручио је Нешић.

Он је истакао да, срећом, Хелеза нико озбиљно не схвата јер је свима познато да посла имају са човјеком који је правоснажно осуђен због давања лажног исказа, те знају шта могу очекивати од неког ко лаже институције земље у коју се заклиње.

Лидер ДНС-а истиче да Република Српска има легитимно право да заштити Дејтонски мировни споразум и његов Анекс четири, и да је међународно право на њеној страни без обзира на домаће силнике из Сарајева и њихове плаћене стране партнере, ислужене дипломате који су овдје само да зараде још који милион.

– Драго ми је да су све српске партије, и владајуће и опозиционе, осим једне коју и не сматрам патриотском, заједно стале у заштиту Републике Српске. Дакле, одлуке доноси Народна Скупштина, а не било који појединац, па ни Милорад Додик, тако да и Бећировић и Хелез испаљују „ћорке“ – закључио је Нешић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар